UPOZORENJE! LEDENA KIŠA OKOVAĆE SRBIJU! Stiže noćas i evo u kojim delovima prvo počinje da pada! PUTEVI ĆE BITI KAO STAKLO, PAŽLJIVO VOZITE!

Nove snežne padavine koje su zahvatile severene krajeve naše zemlje području Subotice i Vrbasa donele su još jedan talas zimskih uslova vožnje, sa mestimičnim snegom na kolovozu zbog čega AMSS vozačima savetuje da na putevima u ovim područjima budu maksimalno oprezni zbog mraza i pojave poledice tokom noći.

Prema najavama RHMZ, tokom noći postoje uslovi za kišu koja se ponegde na području zapadne i severne Srbije može lediti pri tlu. Saobraćaj je večeras umerenog inteziteta i odvija se bez posebnih zastoja, ali zbog vremenskih prilika usporeno.

Zbog očekivano niskih temperatura tokom noći potrebna je dodatna opreznost zbog izraženo jake poledice na svim mokrim ili vlažnim deonicama puteva.

Uveče i u toku noći, kao i sutra ujutro na severu i zapadu Srbije očekuje se lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu.

Sutra i u četvrtak na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

I u Beogradu večeras i u toku noći, kao i sutra ujutro u pojedinim delovima očekuje se mestimično kiša koja će se zbog niske temperature lediti na tlu.

Prema informacijama Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja, a tako je i na graničnim prelazima u zemlji.

FOTO: RHMZ

„UPOZORENjE ZA PODRUČJE SEVERNE I ZAPADNE SRBIJE NA KIŠU KOJA ĆE SE LEDITI NA TLU (za 08.i 09.01.2019.)


Uveče i u toku noći, kao i sutra ujutro (09.01.) na severu i zapadu Srbije očekuje se lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE JUGOZAPADNE I JUGOISTOČNE SRBIJE NA OBILNIJE SNEŽNE PADAVINE (za 09.i 10.01.2019.)

Sutra i u četvrtak (09. i 10.01.2019.) na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA KIŠU KOJA ĆE SE LEDITI NA TLU (za 08.i 09.01.2019.)

Uveče i u toku noći, kao i sutra ujutro (09.01.) u pojedinim delovima Beograda očekuje se mestimično kiša koja će se zbog niske temperature lediti na tlu“, navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U Srbiji će u narednih sedam dana biti pretežno oblačno vreme, do kraja nedelje ponegde sa snegom. Obilnije padavine očekuju se u četvrtak na jugu i jugoistoku zemlje, uz znatno povećanje visine snežnog pokrivača.

Temperatura će biti u manjem porastu od ponedeljka, kada se očekuju mešane padavine – kiša i sneg, uz lokalnu pojavu poledice u krajevima nižim od 500 metara.


Biometeorološka prognoza za sredu, 9. januar: Meteorološke prilike biće relativno nepovoljne za većinu hroničnih bolesnika. Pojačane tegobe mogle bi da imaju osobe sa srčanim i oboljenjima respiratornog sistema, a poseban oprez savetuje se cerebrovaskularnim bolesnicima i reumatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su pojačana nervoza, problemi sa snom i glavobolja.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link