OTKRIVEN PLAN PRIŠTINE: Tači ubistvo Ivanovića koristi za udar na Srbe

Otkriven plan Prištine čiji je cilj da se na Beograd prebaci krivica za likvidaciju lidera GI SDP. U pozadini i žestok politički obračun sa Haradinajem, ali i skupljanje političkih poena

IZA najave prištinskih vlasti da će, navodno, danas da saopšte detalje o ubistvu lidera GI SDP Olivera Ivanovića, krije se zapravo žestoki politički sukob između predsednika i premijera privremenih institucija Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja!

U tom obračunu i jedan i drugi imaju isti plan i cilj: da se što više i isključivo Srbi okrive za sve, a da se usput pokupe politički poeni kod građana. Trenutno, prednjači Tači koji je krajem prošle nedelje gromoglasno najavio da će obelodaniti detalje vezane za istragu atentata „od kojih će mnogi dobiti glavobolju i na Kosovu i u Beogradu“. A da bi sve zvučalo „verodostojno“ i da bi prikrio tragove tom prilikom se javno zahvalio Haradinaju na zalaganju oko vizne liberalizacije?!

Od 16. januara ove godine, kad je u Kosovskoj Mitrovici mučki ubijen Ivanović, Tači insistira na tome da su Srbi ti koji su ubili predsednika GI SDP ispred sedišta ove stranke. Zato prištinske vlasti, zapravo, pravu istragu nikada nisu ni započele, niti vodile.

Sukob Haradinaja i Tačija je sve dublji i zato se ovom drugom žuri da navodno rasvetli Ivanovićevo smaknuće i okrivi Srbe. U stvari, smišljen je opak plan po kome će srpski kriminalci, koji se u južnoj srpskoj pokrajini kriju od zločina počinjenih u centralnoj Srbiji, „priznati“ i ubistvo Ivanovića. Zauzvrat, na taj način „kupiće“ slobodu, promenu identiteta, a usput će im biti isplaćeno i nekoliko stotina hiljada evra.

Sve je to smislio Tači zbog aktuelne situacije u Prištini i previranja među tamošnjim političkim strankama – objašnjava naš sagovornik. – Na ovaj način hteo je da prikupi političke poene i gurne Haradinaja u drugi plan. U tim njihovim sukobima uvek onaj ko je veći antisrbin bolje prolazi.

ISTRAGA OD POČETKA SABOTIRANAOD prvog trenutka rasvetljavanje ubistva je sabotirano i činilo se sve da se Srbi unapred okrive – navodi naš izvor. – Zato imamo situaciju da su na uviđaju nestale čaure, zatim da se automobil koji su, kako se sumnja, ubice koristile, vodi na čoveka iz uže Srbije… Povrh svega, satelitski snimci na kojima se, kako se pretpostavlja, vidi sam čin zločina, nikada nisu dostavljeni.

Da su prištinske vlasti spremile podmetačinu bilo je jasno odmah posle prošlonedeljnih hapšenja srpskih i crnogorskih državljana, koji su se krili u južnoj pokrajini. Prva grupa „pala“ je u sredu, navodno, na osnovu zahteva Crne Gore da se izruče. Reč je o osobama osumnjičenim za likvidaciju na Cetinju pre dve godine.

Reč je o ubistvu Radomira Đuričkovića, a iza reštaka se našao Podgoričanin Mario Milošević zvani Maradona, za koga se sumnja da je direktni počinilac zločina. Njega je kosovska policija uhapsila u prištinskom naselju Kalabrija, a sa njim i Nikšićanina Đorđa Pavićevića, koji je jula ove godine pobegao sa izdržavanja kazne zbog otmice i iznude.

Osim njih dvojice, u istoj zgradi u ovom prištinskom naselju koje je poznato po „štek-stanovima“ za kriminalce iz regiona, uhapšeni su i Beograđanin Strahinja Đanković i Albanka Laureta Zuba. Kod njih četvoro je pronađena droga i oružje. Za svima njima je bila raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da su počinili teška krivična dela.

Za Đankovićem je tragala i Srbija zbog sumnje da je krajem februara ove godine u beogradskom naselju Vidikovac ubio Petra Arsića. Ovaj navijač „Rada“, kako se sumnja, odmah posle zločina sklonio se u južnu srpsku pokrajinu gde je „odolevao“ sve do prošle nedelje.

U subotu, kosovska policija je uhapsila još dvojicu crnogorskih državljana. Reč je o Vukanu Vujačiću i Igoru Mašanoviću sa Cetinja. Oni su osumnjičeni da su sa Miloševićem ubili Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016.

Na Đankovića je sada najveći pritisak – objašnjava naš sagovornik. – Iz nekog razloga, on se Tačiju i njegovoj policiji učinio najpogodnijim da preuzme ubistvo Ivanovića na sebe. Nad njim se sada vrši strahovita psihička tortura. „Sviđa“ im se što je iz Beograda i može savršeno da odigra ulogu u njihovom scenariju po kome je Ivanovića ubio Srbin.

Tačijeve manipulacije odavno ne prolaze ni u Prištini. I sada je „pročitana“ njegova namera da saopšti navodne rezultate istrage o ubistvu Ivanovića. Svima je jasno, pa čak i njegovim političkim oponentima, da je spreman da plasira još jednu laž zarad opstanka na vlasti.

Izvor: .novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link