Najbolji plivači Srbije u Kragujevcu

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

U Kragujevcu je ovog vikenda prvi put održavano juniorsko i seniorsko Državno prvenstvo u plivanju. Na takmičenju su učestvovali najbolji srpski plivači i plivačice.

Najprestižnije plivačko takmičenje je okupilo oko 330 učesnika iz 38 klubova. Plivač Vojvodine Vuk Čelić je došao do zlatne medalje u discilini 400 metara slobodno ispred još jednog plivača Vojvodine Stefana Šoraka, a samo 17 stotinki je bio sporiji Dušan Babić iz Partizana koji je tako došao do bronze.

Štafeta Partizana je postavila novi nacionalni rekord u disciplini 4 puta 100 metara u slobodnom stilu. Među takmičarima bili su Velimir Stjepanović, Čaba Silađi, Uroš Nikolić, Nikola Aćin, Ivan Lenđer, reprezentativci Srbije koji učestvuju na Evropskom prvenstvu u Glazgovu od 1. do 10. avgusta.

Milica Opačić iz Vojvodine je još jednom popravila svoj, a ujedno i državni rekord. Organizator najprestižnijeg državnog prvenstva Srbije u plivanju za juniore i seniore bio je Plivački savez Srbije, a domaćin kragujevački Sportski centar „Park“.

Izvor: RTK

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram