Stigli rezultati krvi migrantkinje za koju se sumnjalo da širi HIV po Srbiji

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Migrantkinja Fatima A. (38) prostitutka iz Jordana koja je navodno širila HIV po Srbiji, a kojim je, kako se sumnjalo, zarazila nekoliko desetina muškaraca, puštena je na slobodu, saznaje „Blic“.

Ova žena, koja se nalazila na izdržavanju kazne oda 20 dana zbog nezakonitog boravka u Srbiji izašla je po isteku kazne na slobodu i ona ima rok od 24 sata da napusti teritoriju Srbije.

Kako saznaje „Blic“ Jordanki je tokom izdržavanja kazne uzeta krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je zaista infircirana HIV-om kako su pojedini mediji preneli.

Tokom izdržavanja kazne stigli su rezultati analize krvi, jer se sumnjalo da je sidom zarazila nekoliko muškaraca u Srbiji. Rezultati su ukazali na to da ova žena nije zaražena ovom bolešću – kaže izvor „Blica“.

Kako je „Blic“ već pisao, za Fatimom je u junu raspisana potraga nakon što je utvrđeno da je u poslednjih nekoliko meseci na teritoriji Beograda pružala seksualne usluge za novac. Sumnjalo se da je ona zaražena HIV-om i da je njime u tom periodu potencijalno dovela u opasnost nekoliko ljudi.

PROČITAJTE JOŠ

Ova žena, pre godinu dana pokušala je da pređe granicu u Subotici, kada je uhvaćena. Ona je tada smeštena u izbeglički centar, iz koga je pobegla 22. juna, i od tada se nalazila u Beogradu.

– Fatima je pokušala pre godinu dana sa grupom migranata da pređe mađarsku granicu, ali su je oni ostavili. Kada je pronađena bila je sama i pokazivala je znake psihičke nestabilnosti – kaže izvor „Blica“.

Fatima je tada smeštena u izbeglički centar u Subotici, a zatim u Kikindi. Njoj je nuđena pomoć u vidu razgovora sa psihijatrima što je, prema rečima našeg izvora, ona odbijala.

– Kada je u jednom trenutku pristala, sa njom su razgovore vodili ljudi iz nevladine organizacie IAN, ali je odbila psihoterapiju – dodaje naš izvor.

Izvor: Blic

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram