SRBIN KOJI JE ODVEO HRVATE U ČETVRTFINALE UŠAO U ISTORIJU MUNDIJALA: Danijel Subašić je tek drugi golman koji je uspeo da uradi nešto što se u fudbalu retko viđa!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Hrvatska je u četvrtfinalu Mundijala, a golman Danijel Subašić upisao je svoje ime u istoriju fudbala, jer mu je za ruom pošlo nešto što ni jednom golmanu pre njega nije.

Junak penal drame sa Danskom uspeo je da odbrani čak tri udarca protivnika sa bele tačke i postao drugi golman kojem je to pošlo za rukom na Svetskim prvenstvima.

Pre njega to je pošlo za rukom Portugalcu Rikardu u meču sa Engleskom u četvrtfinalu Mundijala u Nemačkoj 2006. godine. Da sve bude još interesantnije ta utakmica odigrana je tačno na današnji dan pre 12 godina.

FOTO: REUTERS

Subašić je Dancima definitivno uterao strah u kosti i to taman kada se činilo da je psihološka prednost na njihovoj strani pošto je Kasper Šmajhel u 117. minutu odbranio udarac sa bele tačke Luki Modriću.

Ipak, onda je red došao na Subašića da pokaže šta ume. Redom je skidao udarce najboljem igraču Danske Kristijanu Eriksenu, Laseu Šeneu i na kraju Nikolaju Jorgensenu. Čuvar mreže Monaka hvatao je žive lopte, rukama i nogama i trasirao svojoj reprezentaciji put ka četvrtfinalnom okršaju sa Rusijom.

Prvi golman koji se upisao u istoriju Mundijala istim ovakvim podvigom je Rikardo kada je Portugalija slavila sa 3:1 nad Engleksom, a čuvar mreže portugalaca bio nepremostiva prepreka.

 

Tadašnji golman Sportinga odbranio je udarce sa bele tačke Frenku Lampardu, Stivenu Džerardu i Džejmiju Karageru.

 

Izvor: kurir.rs / kurir sport

 

 

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram