STRUŽNJACI UPOZORAVAJU: Užice je bilo SAMO POČETAK, jučerašnjih oluja BIĆE JOŠ I SVE VIŠE!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Delovi Srbije juče su bili pogođeni jakim nevremenom. Užicem je jurila reka. Automobili su bili zatrpani ledom. Usevi su nestali za čas. Pala i prva žrtva.

Jakim nevremenom, praćenim obilnim padavinama, snažnim vetrom i gradom, najviše je bila pogođena Zapadna Srbija. Uništeni su usevi, voćnjaci, iščupana su stabla, a pojedine kuće ostale su i bez krovova.

Stručnjaci upozoravaju da će ovakve nepogode biti sve češća pojava u našoj zemlji jer su uslovi koji to omogućavaju danas mnogo pogodniji nego pre 50 godina. To je posledica klimatskih promena i povećanja globalne temperature za jedan stepen. 

Do kraja veka bi porast temperature na području Zapadnog Balkana mogao biti alarmantan, budući da može premašiti pet Celzijusovih stepeni, u zavisnosti od rezultata globalnih nastojanja da se smanji emisija gasova i efekat staklene bašte, navodi se u studiji Veća za regionalnu saradnju (RCC).

U Užicu i Priboju su na ulicama nastale prave reke, padao je grad veličine oraha i pojedini delovi grada su se potpuno zabeleli. Snimci nevremena u Užicu preplavili su društvene mreže i na njima je zaista zastrašijući prizor. 

Zapadna Srbija je najteže pogođena, ali je jedina žrtva nevremena na istoku. Muškarac star 65 godina stradao je, u Požarevcu usled snažnog nevremena.

Izvor: Dnevno

 

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram