PROIZVOĐAČ MALINA POTPUNO ODLEPIO I POKOSIO SVE ŠTO JE SADIO! Ovako reaguju ljudi kojima nude 100 dinara po kilogramu malina (VIDEO)

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Jučerašnji pregovori su propali, a malinari traže ostavku resornog ministra Branislava Nedimovića

Berba malina samo što nije počela, a proizvođači muče muku s otkupnom cenom, dok su na njihove problemi nadležni nemi. Poslednjih dana javnost u Srbiji je uzburkana zbog blokada, a malinari prete da će se protesti raširiti i na druge gradove.

Po svemu sudeći, muka s kojim godinama kubure ovog puta je eskalirala, bar što se jednog proizvođača tiče. Naime, na Fesjbuk stranici Udruženje malinara „Polka i Polana“ objavljen je video snimak na kome se vidi  muškarac koji je rešio da sve pokosi i možda tako prevaziđe probelm sa kojim su svi malinari suočeni. 

Kako i piše u opisu videa, čoveku je dojadilo, te je preduzeo drastične mere.

 

Pogledajte video:

 

Podsetimo, jučerašnji pregovori su propali, a malinari traže ostavku resornog ministra Branislava Nedimovića. Naglasili su da će proizvođači tog voća obustaviti berbu ukoliko otkupljivači ponude otkupne cene manje od 200 dinara.

Magistralni put ka Crnoj Gori i dalje je u prekidu kod Vladičanskog dvora u Prijepolju zbog blokade malinara. Oni nisu uspeli da se dogovore sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede da otkupna cena roda bude 180 dinara.

Malinari očekuju da im se obrati predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili premijerka Ana Brnabić od kojih traže da im u dogovoru sa hladnjačarima garantuju minimalnu otkupnu cenu od 180 dinara.

Brnabić je poručila malinarima da će razgovarti s njima tek kada odblokiraju magistralu, ali je naglasila da Vlada Srbije ne može da utiče na tržišnu cenu malina, dok je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prethodno izjavio da država ne može da učini ništa kada je u pitanju cena maline.

Izvor: espreso

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram