RADOMIRA NIKOLIĆA ZABOLELO POMINJANJE „ENERGETIKE“ I ISTRAGE POSLOVANJA: Očekuje se buran gradski odbor u Kragujevcu

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Tekst na Kurirovom  portalu da se sprema istraga oko poslovanja „Energetike“ jednog od najmoćnijih gradskih preduzeća koje i pored ogromnih gubitaka je žila kucavica energetskog sistema grada razbesneo je Radomira Nikolića, aktuelnog gradonačelnika Kragujevca. Očekuje se buran gradski odbor danas na kome će pojedini funkcioneri stranke biti optuženi za „saradnju sa našim listom“.

 

U „Energetici“ glavnu reč vodi Milan Ćirović, Nikolićev prijatelj i kadar koji je istovremeno vlasnik preduzeća „Termogama“, a jedan od njegovih bliskih ljudi baš u vreme Ćirovićevog naimenovanja osnovao je preduzeće “Hvac euro inžinjering“.Ovaj monopolista u snabdevanju toplotnom energijom ima dugovanja od oko 100 miliona evra.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Istraga će se voditi u nekoliko pravaca. Od nabavke uglja za grejnu sezonu, preko skladištenja otpada do određenih nabavki i otpisa određenih količina uglja. Preispitaće se i poslovanje sa firmama koje su osnovane 2015.godine, baš kada je Ćirović u 34-godini postavljen za direktora. Agencija za borbu protiv korupcije trebalo bi da preispita da li je sve vreme bio u sukobu intresa s obzirom da je kao direktor gradskog preduzeća ujedno i vlasnik privatnog preduzeća koje sarađuje sa mnogim državnim firmama- kaže dobroobavešteni izvor našeg lista.

-Radomira muči i činjenica da će se ovoriti i pitanje donatora Fondacije „Dragice Nikolić“ koji su dobijali poslove u Kragujevcu na otkopu zemlje, izgradnji objekata, dodeljivanja građevinskih lokacija. Na primer, igalište u gradskom parku u koji je Fondacija uložila preko basnoslovnih 500 hiljada evra, raspao se posle godinu dana i sada je njegovo održavanje pao na teret grada- kaže naš sagovornik najavljujući burnu predizbornu godinu u glavnom gradu Šumadije.

Dragomir Ilić 

DARKO GLIŠIĆ DOLAZI U KRAGUJEVAC?

 

Struja oko Radomira Nikolića, najavila je među članovima dolazak Darka Glišića, predsednika Izvršnog odbora SNS zaduženog za kadrove na sednicu gradskog odbora u Kragujevac. Prema njima Glišić će podržati Nikolića, da ostane na čelu gradskog odbora

KRAGUJEVAC NAJZADUŽENIJI

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Kragujevac je najzaduženiji grad u Srbiji, a prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja Radomir Nikolić, je jedan od najnepopularnijih političara. Procena je da stranka sa njim na čelu nema šanse na budućim izborima 2020. godine, a prema trenutnoj konstalaciji odnosa za novog poverenika stranke viđena je načelnica Šumadijskog okuga Biljana Ilić Stošić

Izvor: Kurir  Foto: Zorana Jevtić

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram