HIRURG IZ KRAGUJEVCA OPERIŠE UZ MUZIKU Izvadio tumor veličine bebine glave!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

U Kliničkom centru „Kragujevac“ pacijentu je sa temena odstranjen tumor, veličine bebine glave, težak oko 350 grama!

Na ekskluzivnom snimku operacije, koji je „Alo!“ dobio, vidi se da je pacijent zadovoljno odahnuo čim mu je odstranjena izraslina na glavi.

Hirurški zahvat je izveo tim, koji predvodio hirurg- umetnik profesor primarijus dr Dejan D. Vulović, poznat po tome što često operiše uz muziku, koju sam komponuje!

U izjavi za „Alo!“, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije kaže da je ovakav dobroćudni tumor čest, ali da retko dostiže dimenzije kao u slučaju ovog pacijenta.

Pacijent kojem je izvadjen tumor, Foto: Privatna arhiva

Operacija je trajala oko pola sata i sve je proteklo u redu. Reč je o cisti lojnih žlezda, koja se stručno naziva aterom. Ovi dobroćudni tumori su česti, ali retko kada dostižu ovu veličinu, naročito na vidljivim delovima tela. Tumor je, prema rečima pacijenta, bio prisutan oko 10 godina. Posle operacije je bila vidljiva drastična promena, a pacijent je otišao kući zadovoljan – kaže dr Vulović.

Operacija vadjenja tumora, Foto: Privatna arhiva

Doktor upozorava da je melanom, zloćudni tumor kože, u porastu.

Važno je registrovati svaku promenu na koži i na vreme otići na pregled. Dobroćudni tumori mogu da budu opasni, ako se nalaze na nezgodnom mestu. Moguće je, takođe, da se pretvore u zloćudne ako dugo traju. Melanom je možda najzloćudniji tumor i njegova učestalost je sve veća. Javlja se kod osoba oba pola, a sve češće kod mlađih. Izlaganje prirodnom ili veštačkom ultraviolentnom zračenju glavni je faktor nastanka melanoma. Treba izbegavati preterano izlaganje suncu od 11 do 16 sati, a svaku patološku promenu na koži, treba ukloniti bez odugovlačenja. Apelujem na sve da ne gube vreme ako primete neku promenu na koži, koja može da podseća na melanom, jer je ovaj tumor opasan i nepredvidiv. U Kliničkom centru Kragujevac mesečo se uradi pet do šest hiruških zahvata, kada je ovaj tumor u pitanju – kaže na kraju razgovora dr Vulović.

Doktor svira na Tamburica festu

Doktor je otac petoro dece i vrhunski muzičar tamburaškog orkestra „Kraguj“, koji će 22. juna svirati na Tamburica festu 2018. u Novom Sadu, na kojem nastupa i Kineski nacionalni orkestar.

Profesor je kompozitor pop, rok i narodne muzike, a operacije često izvodi uz muziku koju sam komponuje. Radio je u Atini, na prestižnoj klinici „Igia“, ali se 1997. vratio u Srbiju i vrednim radom postao jedan od najuglednijih profesora Medicinskog fakulteta u Kragujvecu i umetnik hirurg u Kliničkom centru Kragujevac. Od 2000. je član Predsedništva Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (SRBPRAS). Predsednik je Sekcije za hirurgiju šake Srpskog lekarskog društva i član hiruške grupe Predsedništa za melanom ovog društa – kažu njegovi saradnici.

Izvor: alo

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram