Srpski pasoš JAČI od ruskog: Naša zemlja na 36. mestu liste najbolje rangiranih pasoša

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Bez viza možemo u 130 zemalja

Na najnovijoj listi najbolje rangiranih pasoša američke kompanije Henli end Partners, Srbija se nalazi na 36 mestu.

Na toj listi, pasoši se rangiraju na osnovu toga koliko zemalja građani određene države mogu da posete bez vize, i Srbija je zauzela 36. od 100 mesta na listi, sa 130 zemalja u koje građani Srbije mogu slobodno da putuju.

Najbolje rangirani pasoš je pasoš Japana, čiji građani mogu da putuju bez vize u 189 od 218 država, dok su najgore rangirani pasoši Iraka i Avganistana, jer građani tih zemalja mogu da posete 30 zemalja bez potrebne vize.

Na drugom mestu te liste su Nemačka i Singapur sa 188 zemalja, dok se na trećem mestu nalaze Finska, Francuska, Italija, Južna Koreja, Španija i Švedska, čiji građani bez viza mogu da putuju u 187 zemalja.

Kada se radi o zemljama regiona, najbolje se kotiraju pasoši Hrvatske i Rumunije koje se nalaze na 16. mestu, sa 169 zemalja u koje mogu slobodno da putuju.

Makedonija je na 41. mestu sa 125 zemalja u koje njeni građani mogu da putuju bez viza, dok je Crna Gora na 43. mestu sa 123 zemlje.

Bosna i Hercegovina deli 47. mesto sa Ruskom Federacijom i 118 zemalja, a Albanija se nalazi na 48. mestu i 114 zemalja u koje njeni građani imaju slobodan pristup.

Na sajtu kompanije navodi se da su u odnosu na prošlu godinu najviše napredovale Ukrajina, Gruzija i Kina, koje su napredovale za 17 do 20 mesta na listi.

Izvor: Tanjug

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram