NASILJE NA RADNOM MESTU! Gazde pretukle svoju radnicu

„Udarila sam leđima o staklo na vratima i sručila se na pločice. Vrištala sam i počela da plačem“

Mladenu Vesković, na radnom mestu, najpre je jurila, bacala po podu, grebala i otimala telefon direktorka firme, a samo koji minut kasnije pojavio se i vlasnik, koji je, Mladenu ispolivao i udario nogom u stomak.

Sve ovo tvrdi Mladena, dogodilo se 16 maja, u kada je njena direktorka Kristina Trišić došla u lokal da pokupi pazar i odnese ga u sef. Tada joj je i donela Ugovor o radu na neodređeno vreme i blanko Ugovor o otkazu na potpis.

Menadžer: Nije tačno!

Menadžer firme „Keš – Ček“ Bogoljub Radivojević negirao je sve navode Mladene Vesković i naveo da nije tačno da je Kristina Trišić donela ugovore da ta radnica potpiše.

– Firma nije htela da joj produži ugovor koji joj je isticao tog dana, a Mladena je se zbog toga uzbudila i besnela – naveo je on.

Mladena je, prema sopstvenim rečima, to potpisala, ali kada je uzela Ugovor o otkazu da fotokopira, kako bi imala primerak iza sebe, tada je, nastala prava drama koja je eskalirala u nasilje.

– Kada sam ugovor o otkazu stavila u štampač da fotokopiram za sebe primerak, direktorka Kristina je skočila i gurnula me je bez reči. Pala sam i udarila leđima o mermerni pod. Jedva sam ustala i pitala:“U čemu je problem?“, ali me je ona ponovo gurnula izgovorivši:“Ne možeš to da radiš!“. Ponovo me je gurnula i opet sam pala. Pokušala sam da dođem do Ugovora o otkazu, ali me je Kristina sprečavala pokidavši mi brojanicu sa ruke, dugmiće sa košulje. Grebala me je po leđima – opisuje horor Mladena.

Ranka Savić: Mnogo takvih slučajeva!

Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, kaže za „Alo!“ da ovakvih slučajeva nažalost ima dosta u Srbiji.

– Ta radnica nije ni prva ni poslednja u Srbiji. Nisu tako česti fizički obračuni, dok je svakodnevna pojava u Srbiji psihičko maltretiranje. Naš Sindikat ima pet, šest sličnih slučajeva nedeljno. Dobro je što je radnica smogla snage da se suprotstavi takvim poslodavcima i podnese tužbu. A pozivam sve radnike da se učlane u Sindikat, može i pojedinačno, jer će tu dobiti svu pomoć koja im je neophodna – navela je ona.

Prema njenim rečima, rekla je svojoj direktorki da će da pozove policiju i uzela svoj privatni telefon, koji joj je direktorka otela.

– Uzela sam službeni telefon sa stola, pozvala policiju, a ona me je jurila po lokalu. Dok sam bila na vezi s policajcima, Kristina je pozvala nekoga, rekla mu da dođe i posle 10 sekundi njen suprug Milan Trišić, koga su mi ranije predstavili kao vlasnika, pojavio se u lokalu. Kada je ušao, pokazala sam mu rukom da sačeka jer sam razgovarala sa policijom, a on je uzeo flašu vode i bez reči me je celu polio. Stajala sam kraj ulaznih vrata. On me je potom šutnuo u stomak. Udarila sam leđima o staklo na vratima i sručila se na pločice. Potom su oboje počeli da viču na mene:“Marš napolje! Ti ćeš da tek da vidiš ko smo mi!“ Vrištala sam i počela da plačem. Podigla sam se da uhvatim kvaku, otvorim vrata i izađem, ali nisam mogla jer su mi se od udarca u stomak oduzele noge i ruke – priča Mladena i dodaje da je nekako ispala napolje, kada je došla radnica iz drugog lokala i podigla je.

– Baš tada je naišla policija i odvezla me je u Hitnu pomoć. Tamo su me pregledali, a zbog ogrebotina na leđima i otoka na nozi poslali u Zdravstveni centar. Nisam imala teških povreda – navodi naša sagovornica i napominje da je podnela je krivičnu prijavu protiv Kristine Trišić i njenog supruga, kao i da je istraga je u toku.

Kristina Trišić: Neću da komentarišem!

Kristina Trišić, direktorka Zalagaonice „Keš-Ček“, kaže za „Alo!“ da u ovom času neće ništa da komentariše.

– Istraga je u toku i neću da je ometam – bilo je sve što je Kristina Trišić rekla za „Alo!“.

Izvor: Alo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link