HOROR U BATAJNIČKOJ ŠKOLI, RODITELJI U ŠOKU: Terali đake da gledaju abortus i iskasapljene fetuse?! Sedmacima bilo muka od jezivih prizora

Učenicima sedmog razreda OŠ „Branko Radičević“ u Batajnici u svečanoj sali prezentovana su tri tipa abortusa. Bili su prinuđeni da gledaju jezive fotografije i video-snimke. Dok im se prevrtao želudac, posmatrali su iskasapljene krvave fetuse, ogorčen je jedan od roditelja.

Scene su bile užasavajuće… Prikazivano im je kako se vrši abortus pod vakuumom i kako kroz providno crevo lete komadi fetusa. Prikazan je fetus koji je ubijen nekom kiselinom, pa je delovao kao bez kože jer ga je kiselina pojela. Prikazali su i kako se nekom omčom to radi – fetus iskasapljen, odvojena glava od noge. To je horor! Pojedinoj deci je bilo muka, ali im nisu dali da napuste projekciju – ljutito priča otac.

 

On dodaje da decu treba edukovati, ali ne na ovakav način:
– Veoma sam besan! U tom trećem načinu objašnjeno je kako se majka oseća dok se vrši abortus, kako joj se trese utroba jer se fetus mrda zbog te kiseline kojom ga ubijaju. A kad se utroba umiri, to znači da je fetus mrtav i onda se vadi. Prikazivati deci do te mere takve stvari je užasno!

 

Naš sagovornik kaže da se obratio i nadležnim organima.
– Obavestio sam Ministarstvo prosvete o svemu ovome. Čini mi se da oni nisu bili upućeni da će deca gledati taj film. Nije normalno da se deci tog uzrasta tako nešto prikazuje. Sramota! – ističe naš sagovornik.

Pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković rekla je za Kurir da će odmah obavestiti inspekciju, koja će tražiti izjašnjenje od direktorke škole povodom ovog slučaja. Obratili smo se zvanično i Ministarstvu prosvete, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Direktorka škole
Bila sam šokirana, nisam znala šta će prikazivati

FOTO: KURIR     

Direktorka OŠ „Branko Radičević“ Ljiljana Mijić kaže za Kurir da nije tačno da deci nije bilo dozvoljeno da napuste salu i da je suština bila da se deca informišu, da ne budu nepromišljena:
– Gostovala je magistar Biljana Spasić, koja je učenicima predstavila knjigu „Kuda ide naša omladina“. Organizator je veroučiteljica Željka Pavlović. Ja sam obaveštena da će promovisati knjigu o zdravom stilu života, da ne upotrebljavaju drogu i opasne supstance. Bila sam prisutna, ali nisam bila upoznata da će biti prikazan taj film od deset minuta. Ne da sam iznenađena, bila sam šokirana! Bilo je suviše realistično. Dok smo se svi opasuljili, film se završio. Gospođa Spasić je govorila na edukativan način, sve je to bilo pametno i poučno, ali je moglo da prođe i bez tog filma.

(Kurir.rs/Mina Branković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link