Proizveden dvomilioniti primerak modela FIAT 500

Dvomilioniti primerak modela FIAT 500 proizveden je u fabrici u Tihom u Poljskoj. Legendarni FIAT prodaje se u više od 100 zemalja širom sveta uz 80% prodaje zabeležene van granica Italije, što ga čini narasprostranjenijim modelom kompanije Fiat na svetu.

Model 500 je vodeći model na tržištima devet evropskih zemalja, a nalazi se među prva tri u još sedam. Tokom svoje jedanaeste godine i uz gotovo 60.000 prodatih primeraka u Evropi tokom prvog kvartala 2018. godine, FIAT 500 upravo je zabeležio najbolji kvartalni rezultat u svojoj istoriji.

Dvomilioniti primerak modela FIAT 500 proizveden je u poljskoj fabrici u Tihom. U pitanju je model FIAT 500C Collezione, koji je poneo eksluzivnu dvobojnu belo-sivu Primavera odoru i koji pokreće praskavi TwinAir Turbo motor od 85 KS. Ovaj model prodavaće se u Italiji. Nova specijalna serija proslavlja vanvremenski stil i dizajn modela 500, njegov nadaleko čuveni status legende i karakter koji je uvek u modi uz nove spojeve boja i materijala i opušten, moderan duh. Model donosi uzbudljiv standardni paket opreme, koji uključuje felne od 16 inča, hromirane detalje, sivo-belo-sivu poprečnu liniju i oznaku „Collezione“ ispisanu iskošenim slovima na vratima prtljažnika.
Proizvodnja dvomilionitog automobila predstavlja novu, s ponosom postignutu prekretnicu u neverovatnoj priči o uspehu. Legendarni veliki mali FIAT prodaje se u više od 100 zemalja širom sveta. Preko 80% njegove prodaje beleži se izvan Italije, a u proteklih pet godina ovaj model bio je najprodavaniji u svom segmentu* u Evropi uz tržišni udeo od 14,6% na kraju 2017. Štaviše, tokom svoje jedanaeste godine, model je prodat u gotovo 60.000 primeraka u Evropi u prvom kvartalu 2018. godine – što predstavlja istorijski rekord za aktuelni model 500. Pri tom, 500 je bio vodeći model na tržištima devet zemalja u prvom kvartalu 2018. (Ujedinjeno Kraljevstvo, Španija, Belgija, Švajcarska, Portugal, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija) i našao se među prva tri u još sedam zemalja (Italija, Nemačka, Francuska, Švedska, Slovačka, Rumunija i Bugarska).

Trideset specijalnih izdanja koja su predstavljena na tržištu u poslednjih 11 godina, uključujući i Fiat i Abarth modele, čine jednu od tajni postojanog uspeha modela FIAT 500. FIAT 500 oduvek je bio taj koji je postavljao nove trendove i pri tom ostajao veran sebi, iako je tokom svoje istorije shvatan na mnoštvo različitih načina kroz specijalna izdanja stvorena za istraživanje teritorija koje nisu uobičajene za jedan gradski auto, od mode i luksuznih jahti do funkcija povezivosti. Odajući počast svetu mode, novo specijalno izdanje FIAT 500 Collezione ide stopama drugih ograničenih serija Fiat 500 60th kao i Anniversario – koji su predstavljeni prošle godine kako bi se proslavilo prvih 60 godina proizvodnje ovog modela. Model 500 prvi put je predstavljen 1957. godine i od tada je prodato preko šest miliona automobila. Ove ključne brojke prikazuju njegovu snagu u kolektivnoj imaginaciji. Tokom svoje istorije, model je ostao značajan mnogim generacijama vozača. Predstavlja simbol masovne motorizacije i proizvoda od stvarnog društvenog značaja. Zato nije slučajnost što je najpopularnija verzija svih vremena, automobil iz F serije modela 500 u proizvodnji od 1965. do 1972. godine uključen u stalnu kolekciju čuvenog Muzeja moderne umetnosti u Njujorku, poznatijeg pod imenom MoMA. Proizvodnja legendarnih automobila Fiat u fabrici u Tihom u Poljskoj, počela je 2007. godine, kada je uveden novi model. Takođe, to je bio i prvi gradski automobil koji je poneo titulu Automobil godine – rezultat njegovog izuzetno visok nivo proizvodnje – te iste godine. Uz više od 200.000 proizvedenih primeraka godišnje, uključujući i Fiat i Abarth modele, poljska fabrika danas jeste jedna od najmodernijih fabrika grupe FCA na svetu. Ova fabrika jedna je od prvih koja je dobila Zlatni sertifikat proizvodnje svetske klase.

Izvor: Autobild

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link