Savet Univerziteta u Kragujevcu ponovo odbio da razreši rektora

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

KRAGUJEVAC: Savet Univerziteta u Kragujevcu danas je ponovo jednoglasno odlučio da ne razreši profesra dr Nebojšu Arsenijevića sa funkcije rektora tog univerziteta, jer nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi, saopšteno je iz te visokoškolske ustanove.
Univerzitet u Kragujevcu/Tanjug
Foto: Tanjug
Savet je odlučio da ne poništi javnu ispravu – diplomu o stečenom naučnom nazivu doktora medicinskih nauka Aleksandru Arsenijeviću i stečena nastavno-naučna zvanja, jer je stečena u skladu sa Zakonom, Statutom Univerziteta i aktima i odlukama nadležnih organa Fakulteta medicinskih nauka.

Savet je, takođe jednoglasno, još jednom pozvao nadležno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na poštovanje autonomije Univerziteta uređene Ustavom Srbije i Zakonom o visokom obrazovanju, i pravo članova akademske zajednice i članova organa Univerziteta da, u skladu sa ovlašćenjima uređenim Zakonom, odlučuju o pitanjima iz svoje nadležnosti, navodi se u saoštenju Saveta koje je potpisao profesor dr Siniša Ranđić.

Prethodno, Savet je razmatrao rešenje v.d. pomoćnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i upozorenje ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: Tanjug

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram