„S Tamara u akcijama“ na dečiju onkologiju u Kragujevcu

Za Tamaru Grujić autorku emisije “S Tamarom u akciji“ i članove njene ekipe, koji su ove nedelje počeli renoviranje Onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, priređen je prijem u zgradi Gradske uprave.

Prijem, kojem su prisustvovali Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra Kragujevac, član Gradskog veća Gordana Damnjanović, predstavnici Udruženja Nurdor, sponzori Tamarine emisije i ekipa koja je realizuje, organizovali su predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović i zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.

“Okupili smo se ovde divnim povodom i veliki je značaj što ste izabrali da Kragujevac bude prvi grad u kojem ćete snimati vaš specijal. A još je veći značaj jer je za naš grad, u kojem su nastale mnoge važne i značajne institucije, ovo godina jubileja. Želim da se zahvalim u ime grada i svih Kragujevčana što ćete pomoći da se obnovi dečije Onkološko odeljenje. Grad do sada nije bio u mogućnosti da direktno pomaže ovoj zdravstvenoj ustanovi koja pripada tercijarnom nivou zdravstvene zaštite ali se sa zadovoljstvom pridružio i podržao ovu inicijativu u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti”, rekao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Posle 66 emisija “S Tamarom u akciji“ prikupljeno je dovoljno sredstava da svoje aktivnosti prošire, odnosno da se pomogne većoj grupi ljudi.

“Od ove prolećne sezone postaće praksa da radimo po jednu specijalnu epizodu u kojoj ćemo renovirati prostore udruženja, ranjivih grupa ljudi ili dečijih institucija, a naš prvi specijal kojim završavamo petu sezonu emisije je Onkološko odeljenje Pedijatrijske klinike u Kragujevcu. Obezbedili smo novčana sredstva za kompletno građevinsko renoviranje podova, plafona, kupatila, obezbeđivanje čajne kuhinje, saniranje vlage. Radimo hidroizolaciju i na terasama drugog i trećeg sprata, a zajedno sa udruženjem Nurdor obezbeđena je medicinska oprema i bolnički nameštaj u vrednosti od pet miliona dinara”, objasnila je Tamara Grujić.

Zgrada Pedijatrijske klinike u Kragujevcu postoji od 1964. godine i nema teretni lift. Svoju akciju renoviranja, Tamara je proširila i na nabavku novčanih sredstava za ugradnju teretnog lifta na ovom odeljenju.

“Zajedno sa našim sponzorima za početak akcije ugradnje teretnog lifta obezbedili smo 13 hiljada evra, a potrebno je oko 28 hiljada. Zato se obraćamo svim privatnicima, kompanijama i ljudima dobre volje da se priključe našoj akciji i za potrebe ove klinike obezbedimo ugradnju teretnog lifta”, dodala je autorka poznate emisije.

Akciji prikupljanja sredstava za ugradnju teretnog lifta na kojoj se leče deca obolela od najtežih bolesti iz Kragujevca i regiona i koji je neophodan radi brzog i adekvatnog reagovanja zdravstvenih radnika mogu da se priključe i ostale firme i građani koji to žele uplatom na poseban račun Pedijatrijske klinike 840-2001761-18 sa pozivom na broj 51-68.

Specijal emisija “S Tamarom u akciji“ biće emitovana u petak, 8. juna u 21 čas na prvom programu RTS-a

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link