PARADA POBEDE U MOSKVI Vučić rame uz rame sa Putinom, Rusija pokazala svoje moćno oružje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na lični poziv Vladimira Putina učestvuje na paradi.

U Moskvi je u toku parada povodom velike pobede Rusije u otadžbinskom ratu kojoj, na poziv ruskog predsednika, prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Paradi na moskovskom Crvenom trgu, pored Vučića od stranih državnika prisustvuje još samo premijer Izraela Benjamin Netanjahu.

Predsednik Vučić u Moskvi boravi na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina.

U vojnoj paradi na Crvenom trgu učestvuje više od 13 hiljada vojnika, vojna tehnika i avijacija svih vidova i rodova vojske oružanih snaga Ruske federacije, kao i druge jedinice.

Na početku parade ministar odbrane Sergej Šojgu pozdravio je paradnu kolonu, a potom se uputio ka centralnoj tribini kako bi podneo izveštaj predsedniku Ruske Federacije, vrhovnom komandantu oružanih snaga Rusije Vladimiru Putinu.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/Maxim Shipenkov

Nakon toga usledilo je obraćanje predsednika Vladimira Putina.

On je čestitao Dan pobede građanima Rusije, vojnicima i oficirima, rekavši da će je to sveti praznik za čitavu zemlju, praznik opštenacionalnog ponosa.

„Pre 73 godine završio se Veliki otadžbinski rat, nacizam je slomljen, uništeni planovi svetske dominacije. Ta dugo očekivana reč je odmah obišla čitav svet i svi su shvatili da je upravo Sovjetski Savez odigrao presudnu ulogu, naš vojnik je zaštitio čast svoje zemlje. Međutim, sada to pokušavaju da precrtaju, da revidiraju istoriju. Mi to nikada nećemo dozvoliti“, rekao je Putin i dodao da će se Rusija uvek ponositi što sovjetski narod nije posustao.

„Naš narod se borio na život i smrt, nijedna zemlja nije izdržala takvu najezdu. Ničem se ne može izmeriti hrabrost naših vojnika, poručio je Putin. Deveti maj objedinjuje sve generacije, svaka porodica ima svog heroja“, rekao je Putin.

Izvor: alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link