GRADONAČELNIK MISLI NA MAJKU Radomir Nikolić odlikovao Fondaciju „Dragica Nikolić“

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Fondacija Dragica Nikolić jedan je od ovogodišnjih dobitika Plakete Sveti Đorđe koju dodeljuje gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić.

Priznanje je dodeljeno na Dan grada i dan kada se slavi 200 godina od proglašenja Kragujevca za prestonicu moderne Srbije.

Odlukom prvog čoveka Kragujevca, sina bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prve dame Dragice Nikolić, na svečanoj sednici Plaketa Sveti Đorđe dodeljena je i Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, Muzičkoj školi u Kragujevcu i pripadnicima Vatrogasno-spasilačke brigade Predragu Marinkoviću i Vladici Brkoviću, piše portal „Pressek.rs“.

Pre nepunih mesec dana pravilnik o dodeljivanju priznanja Grada Kragujevca je izmenjen, pa je umesto dosadašnjih tri, gradonačelniku omogućeno da u godini kada se slave jubileji, dodeli pet plaketa Sveti Đorđe.

Prema pravilniku Plaketa Sveti Đorđe može se dodeliti domaćem ili stranom fizičkom, odnosno pravnom licu, kao i domaćim ili inostranim gradovima ili institucijama, za izuzetan doprinos u afimarciji i promovisanju grada Kragujevca, u zemlji ili inostranstvu, kao i za pruženu pomoć Gradu.

Izvor: B92

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram