Limuzina spremna za Putina (VIDEO)

Nova luksuzna ruska državna limuzina „Kortež“ uspešno je prošla seriju kreš testova i biće tehnički spremna za inauguraciju ruskog predsednika 7. maja

Nova luksuzna ruska državna limuzina „Kortež“ uspešno je prošla seriju kreš testova i biće tehnički spremna za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina 7. maja, izjavio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

„Bićemo u potpunosti spremni do početka maja kako bi tehnički omogućili da automobil bude korišćen na inauguraciji predsednika, ali nije na nama da odlučimo kada će predsednik početi da koristi tu limuzinu“, rekao je on.

Ruski ministar je dodao i da će nakon brojnih testova „Kortež“ kasnije tokom godine biti spreman za serijsku proizvodnju.

O tome da se radi na novom predsedničkom automobilu saopšteno je još pre nekoliko godina, a u međuvremenu su se pojavile i fotografije prototipova.

Ideja je bila da predsednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njim razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, uključuju specijalizovana vozila, minivenove i SUV automobile.

Deo proizvodnje tih vozila trebalo bi da bude dostupan i na slobodnom tržištu.

(Sputnik)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link