BOŽIDAR SPASIĆ PROZIVA PREDSEDNIKA LDP: Čedo, jesi li pare od Miškovićeve otmice trošio na Mikonosu?

Čedomir Jovanović mesečno prima tek 900 evra, a ipak uspeva da vozi najskuplja kola, letuje i zimuje na skupocenim destinacijama, upozorava nekadašnji bezbednjak

Lider LDP Čedomir Jovanović mesečno prima platu od tek 105.000 dinara, a ipak uspeva da vodi život kakav bi mnogi poželeli – vozi najskuplja kola, letuje i zimuje na ekskluzivnim svetskim destinacijama, preferira samo brendiranu garderobu…

Do danas, međutim, nije objasnio kako je uspeo da od skromnog lidera studentskih protesta postane jedan od najbogatijih političara u Srbiji, a sagovornici Kurira ocenjuju da je dužan da položi račune o poreklu svojih prihoda.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Od pocepanih patika do…

Bezbednjak Božo Spasić kaže da lider LDP Čedomir Jovanović nikada nije objasnio odakle mu bogatstvo i kako uspeva da sa poslaničkom platom živi na tako viskoj nozi.
– Nikada nije objasnio do kraja svoje veze sa „zemuncima“ i da li je dobio deo novca od otmica. Za to ga nisam ja optužio, nego vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković, ali i još neki politički akteri na sceni Srbije. On letuje na egzotičnom Mikonosu, vozi džipove, ide na planinarenja, a plata mu je oko 100.000 dinara – kaže Spasić.

Funkcionerka SRS Vjerica Radeta kaže da je Jovanović „dobro unovčio izdaju Srbije, ali i vezu sa zemunskim klanom“:
– Od pocepanih patika do najskupljih džipova, Čedin put je popločan izdajom, kriminalom, otmicama, podelom plena… Treba da odgovori na pitanje odakle mu novac.

I analitičar Dragomir Anđelković smatra da i Jovanović, kao i svi političari, treba da objasni poreklo svoje imovine.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Luksuzan život

Inače, Jovanović je poznat po tome što leti troši desetine hiljada evra na Mikonosu, dok zimi osvaja planinske vrhove, poput Akonkagve u Južnoj Americi. Važi i za nekog ko uživa u skupim automobilima, godinama je vozio luksuzni audi „Q7 kvatro“, a kupio je i „mercedes“ od 60.000 evra, koji je poklonio supruzi Jeleni. Prošle godine je otkriveno da poseduje i jahtu, a ima i motor. Javna tajna je i da važi za kolekcionara skupocenih satova.

Podsetimo, šef SRS Šešelj je juče optužio Jovanovića i da je uzeo pet miliona maraka od otmice biznismena Miroslava Miškovića, ali čelnik LDP ni na to nije odgovarao.

Vesna Pešić

ČEDA JE DŽIBER ALAV NA LOVU

Vesna Pešić, koja je godinama bila u LDP, nakon odlaska iz te partije ocenila je da je Jovanović „džiber alav na lovu“, kao i to da njega politika zapravo uopšte ne zanima:

– Politika ga slabo zanima, ona mu služi za „grebanje“ za biznis. On je postao tajkun, a politika je sredstvo za privatni biznis.

Izvor: Kurir / E. K.

 

Foto: Marina Lopičić, Fonet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link