Čistka u SNS, Nikolić na tankom ledu

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Srpska napredna stranka će do kraja maja sprovesti veliku čistku u svojim redovima, a među funkcionerima koji će najverovatnije biti smenjeni je i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Kako piše “Blic”, među spornima su i lokalni funkioneri koji vode odbore u Užicu, Požegi, Lajkovcu, Požarevcu, Bosilegradu i Brusu.

Promene u SNS najavio je u intervjuu za “Blic” predsednik Izvrnog odbora naprednjaka Darko Glišić. Precizirao je da će funkcioneri za koje bude utvrđeno da ne rade dobro biti smenjeni sa funkcija ili isključeni iz stranke. Povlašćenih, kako je rekao, neće biti ni među ministrima i potpredsednicima stranke, ali će o njima raspravljati Predsedništvo SNS.

“Izvršni odbor stranke sprovešće kontrolu. Posledice su predviđene statutom stranke. Za nedostojne – isključenje, za one koji nemaju rezultate – smena”, kazao je Glišić.

Prema saznanjima “Blica”, trenutno se radi iscrpna analiza svih ljudi u stranci, a na tankom ledu su sin bivšeg predsednika Srbije, ali i i direktor RTB “Bor” Blagoje Spaskovski.

“Nikolić se nije najbolje snašao na mestu gradonačelnika. Činjenica je da je preuzeo ruiniranu gradsku kasu, a umesto da poboljša finansijsko stanje, dodatno je zadužio grad. Pozamašna državna sredstva preneta su iz budžeta u kasu Kragujevca, lično Nikolić je dok je bio predsednik doveo neke investitore, ali rezultati su izostali. Ipak, jedan deo SNS smatra da bi Nikolića trebalo pustiti da završi mandat, pa se još vaga o narednim koracima. Što se tiče Spaskovskog, nije isključeno da će stranka biti oštrija prema njemu jer je tokom nedavne izborne kampanje u Boru radio protiv interesa SNS. Svi se sećaju i da je Vučić na jednom od sednica Glavnog odbora rekao da u Boru čak više vole pse lutalice od Spaskovskog”, napominje sagovornik iz SNS.

Pod znakom pitanja su, kako napominje izvor “Blica”, i funkcioneri u još četiri opštine.

“Činjenica je i da bismo mogli bolje da radimo u Užicu, ali i da su se bolji rezultati očekivali u Požegi, Lajkovcu, Požarevcu, Bosilegradu. Čelnici tih odbora biće pozvani na direktnu odgovornost imajući u vidu da je Aleksandar Vučić nekoliko puta na Glavnom odboru upozoravao da će svi snositi posledice za nerad i loše rezultate. Utvrđeno je da se u nekim opštinama funkcioneri bahato ponašaju, dok je u drugim zavladao nerad”, objašnjava sagovornik “Blica”

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram