Kragujevčanka sa naslovnih strana austrijskih novina: Šarmantna Srpkinja hit u Lincu

Vozi autobus već dve godine

Snežana Krnjajac (39), Srpkinja poreklom iz Kragujevca, već dve godine vozi autobus u austrijskom gradu Lincu, a toliko je omiljena među sugrađanima da su je slikali za naslovnu stranu gradskih novina!

Ova lepa plavuša se sa mužem, profesionalnim rukometašem Slavkom, pre 10 godina doselila u Austriju, gde je tokom prvih osam godina odgajila dvoje dece.

Sef ponosan na mene

Kada je pre dve godine potražila posao, ponudili su joj mesto vozača autobusa. Ni tren se nije dvoumila, već je odmah prihvatila.

Prvo sam završila srednju saobraćajnu školu, pokušala sam da pronađem posao u struci. Međutim, ovde u Lincu su mi ispunili želju, ponudili su mi da vozim autobus. Nisam se dvoumila, prošla sam obuku i sada sam za volanom velikog gradskog autobusa. Obavezala sam se da ću taj posao raditi barem pet godina – kaže Snežana i dodaje da joj je ovaj posao doneo veliku popularnost.

I u Austriji muškarci zinu kada vide ženu za volanom, pa još plavušu. Ipak, svi me vole i podržavaju, postala sam omiljena u gradu, vozači mi sviraju kad me vide na ulici za volanom, a ja im uzvratim. I u školi moje dece svi znaju da im je mama ona teta što vozi autobus. Na kraju su me slikali za naslovnu stranu lokalnih novina, eto dokle je to otišlo. I moj šef se sada svima hvali kako ima zgodnu radnicu – dodaje Snežana.

Ovde je sve sjajno organizovano. Saobraćaj u Lincu je sličan našem, a ovaj mali grad po veličini mogu da uporedim sa rodnim Kragujevcem. Ima svakakvih vozača i onih što prolaze kroz crveno i onih koji poštuju propise. Baš kao u Srbiji – kaže Krnjajac.

Obavezna uniforma

Šarmantna Snežana kaže da svoj posao voli, jer ujutro “ne lupa glavu” šta će da obuče, pošto joj je uniforma obavezna i uvek spremna. Za posao se spremi za pola sata.

Ovo je odličan posao za ženu jer bi u nekoj kancelariji ili prodavnici radila do pet po podne. Stignem da spremim ručak i da se posvetim svojoj deci i suprugu – kaže ona.

Izvor: Srbija Danas/Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link