HAOS NA ALBANSKOJ GRANICI SA KOSOVOM Besni građani zapalili naplatnu rampu, Rama preti: BIĆE KAZNI (VIDEO)

Demonstranti koji protestuju zbog skuplje putarine sukobili su se danas sa policijom u Kukešu, gradu na severu Albanije, a tom prilikom zapaljena i naplatna stanica, javlja albanska televizija „Top čenel“, prenosi RTS.

Navodi se da se kilometarska kolona automobila napravila na auto-putu u Albaniji zbog protesta organizovanog povodom povećanja naplate putarine. Tokom protesta došlo je do sukoba demonstranata i policije, a zapaljena je i naplatna rampa.

Kako javlja portal albanske televizijske stanica, demonstranti nisu dali vatrogascima da priđu naplatnoj stanici.

„Biće kazni“

Premijer Albanije Edi Rama, povodom demonstrancija i sukoba sa policijom, izjavio je da će nasilje nad imovinom i policijom biti kažnjeno.

Navodi se da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj nove cene putarina ocenio „preteranim“.

AP je objavio da su albanske vlasti ove nedelje započele probnu naplatu putarine koju će vozači plaćati od 2,5 do 22,5 evra, kao i da je ovaj autoput dug 110 kilometara i kosovski turisti koriste za odlazak na more u Albaniju.

Albanska televizija „Top čenel“ javila je ranije danas o sukobima i kilometarskoj koloni automobila napravila na auto-putu u Albaniji zbog protesta organizovanog povodom povećanja naplate putarine, preneo je RTS.

Kako je javio portal albanske televizijske stanice, demonstranti nisu dali vatrogascima da priđu naplatnoj stanici.

Kosovske kamiondžije odvezle su u sredu 150 praznih kamiona na prelaz Morina ka Albaniji, u znak protesta zbog odluke albanskih vlasti da 15. aprila počnu sa naplatom putarine na tom autoputu.

Kako je naveo prištinski list „Koha ditore“, kamiondžijama koji su nosili transparente poput natpisa upućenog vlastima Albanije „Mi ne ukidamo granice, mi ih podižemo“, pridružile su se desetine trgovaca iz Albanije sa sopstvenim kamionima, pa je protestna kolona bila dugačka nekoliko kilometara.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link