Bahati Radomir Nikolić će se GOSTITI U KAFANI svog prijatelja, sve to će plaćati građani Srbije, a SUMA JE OGROMNA

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Iako je Kragujevac pred bankrotom, gradonačelnik Radomir Nikolić i njegovi saradnici se ne odriču svojih zadovoljstava, pa će tako za gošćenje u kafanama ove godine izdvojiti oko sedam miliona dinara, saznaje „Blic”.

RAS SRBIJA Radomir Nikolić

Možda na prvi pogled iznos nije veliki, ali ako se zna da je gradska kasa potpuno prazna zbog čega je nedavno morao da se podigne kredit od 245 miliona dinara za tekuću likvidnost, onda je nelogično da se u takvoj situaciji novac prvo izdvaja za ugostiteljske usluge. Gošćenje Radomira Nikolića i njegovog tima biće u nekom od objekata HTD “Šumarice”, čiji je vlasnik i direktor Milenko Marjanović jedan od istaknutih članova SNS.

FOTO: Đ. KOJADINOVIĆ / RAS SRBIJA Radomir Nikolić

On je naime dobio ovaj posao, a reč je o kragujevačkom biznismenu i sportskom radniku koga s mlađim Nikolićem ne vezuje samo ista članska karta već i prijateljstvo sa porodicom prvog čoveka prestonice Šumadije.

Ugovor je zaključen 13. februara 2018. godine, a da stvar bude gora, ovo iće i piće neće izgleda finansirati samo žitelji Kragujevca već i poreski obveznici Srbije koji su u decembru za tekuću likvidnost iz budžetskih rezervi Srbije izdvojili četiri miliona evra. Gde je taj novac potrošen, ne zna se, ali ono što se zna, to je da se gradska uprava ponovo zadužila 23. februara, i to kratkoročnim kreditom od 245 miliona dinara. Drugim rečima, pare za funkcionisanje grada nema, ali za kafane ima.

Izvor „Blica” iz gradske uprave tvrdi da takvo ponašanje iritira građane, ali i sam vrh SNS, koji smatra da Nikolić nije opravdao poverenje i da nije preduzeo adekvatne mere štednje.

FOTO: N. RAUS / RAS SRBIJA Umesto troškova za kafanu moglo je da se isplati 320 minimalnih zarada radnicima u javnim preduzećima kojima plate kasne nekoliko meseci

On dodaje da raskalašno i neodgovorno ponašanje Nikolića i njegovog tima brine i gradski odbor SNS.

I oni se boje da mogu da izgube poverenje građana jer se celokupna aktivnost gradonačelnika svodi isključivo na podizanje kredita. Krediti se gomilaju, a kako će da se isplate, to niko ne zna, a na otplatu uskoro stiže kredit iz 2016. godine. Ponovo u budžetu imamo ne rupe nego jendeke za popunjavanje. Deluje da gradska vlast kredite uzima samo da bi uz pomoć zaduživanja održavala tekuću likvidnost, a njene dugove godinama će građani vraćati. I dok Nikolić unedogled zadužuje građane, Kragujevac sve manje liči na grad. Ali zato on i njegova svita i u takvim uslovima ne odustaju od ića i pića kod njegovog prijatelja Milenka Marjanovića, kome iz gradske kase plaćaju svoje terevenke – tvrdi naš izvor.

FOTO: N. RAUS / RAS SRBIJA Kragujevac je podigao kredit od 245 miliona dinara za tekuću likvidnost

Stručnjaci tvrde da je grad Kragujevac u nezavidnoj situaciji i da mora da vodi računa o svakom potrošenom dinaru.

Fiskalni savet je jasno rekao da je Kragujevac pred bankrotom. Umesto da štedi, rukovodstvo se razbacuje novcem poreskih obveznika. Zato bi trebalo da se preispita da li se neko ovde opredelio za ličnu korist umesto državne korist – kaže Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija.

Opet bez komentara

„Blic” je pokušao da od Radomira Nikolića sazna zašto je prva javna nabavka u 2018. godini bila vezana za ugostiteljske usluge, ali se on nije javljao na telefon.

Izvor: Blic

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram