U Kragujevcu za održavanje zgrada između 3 i 8 dinara po kvadratu

Minimalni iznos mesečnog izdvajanja za troškove održavanja po kvadratnom metru stana ili poslovnog prostora, kako je predloženo, iznosiće za zgradu starosti do deset godina sa liftom 2,98 dinara, za zgrade bez lifta 2,29 dinara.

U zgradama starijim od 30 godina, sa liftom izdvajati 7,46 a bez lifta 5,74 dinara po kvadratu.

Predlog odluke o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog upravnika u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji Kragujevca utvrdilo je Gradsko veće i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Pod održavanjem zgrade podrazumeva se obaveza vlasnika i korisnika samostalnih delova zgrade da obezbede funkcionalnost i eliminišu opasnost od nastupanja štete ili nemogućnosti korišćenja drugih delova zgrade.

Predlogom odluke utvrđeni su i minimalni iznosi mesečnog izdvajanja na ime troškova investicionog održavanja po kvadratnom metru garaže, garažnog boksa i garažnog mesta u zajedničkoj garaži.

U slučaju da zgrada u zakonskom roku nije izabrala svoje organe upravljanja ili nije izabrala novog upravnika nakon isteka odnosno prestanaka mandata prethodnom upravniku, za prinudno postavljenog profesionalnog upravika određena je visina iznosa na mesečnom nivou po stanu, koji se kreće od 176,70 do 247,38 dinara.

Ako Skupština grada usvoji ovakav predlog vlasnik stana od 60 kvadratnih metara će u najjeftinijoj varijanti mesečno izdvajati 314, a u najskupljoj 695 dinara mesečno.

Izvor: Fonet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link