VOLI „OPLENAC“ I SRPSKU CRKVU Američki pukovnik srpskog porekla novi komandant BONDSTILA

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Pukovnik Nik Dučić, Amerikanac srpskog porekla, novi je komandant baze Bondstil kod Uroševca i Multinacionalne brigade Kfora Istok, javljaju kosovski mediji.

Kako prenosi RTS, pozivajući se na kosovske medije, na Kosovo je stigao kao komandant 79. pešadijske brigade Nacionalne garde Kalifornije i danas preuzeo dužnost od dosadašnjeg komandanta Istočnog sektora pukovnika Majkla Spraginsa.

– Uloga KFOR-a ostaje nepromenjena – doprinos slobodi kretanja i bezbednog okruženja. Mi ćemo nastaviti da budemo nepristrasni, a radićemo na tome da podržimo razvoj stabilnosti za sve zainteresovane strane u regionu. Ova misija ima poseban lični značaj za mene. Ja sam prvi američki oficir srpskog porekla, koji komanduje multinacionalnom borbenom grupom Istok. Privilegovan sam da služim i posvećen sam slobodi i stvaranju sigurnog okruženja za sve ljude na Kosovu – rekao je Ducić.

Nik Dučić je završio je ratni koledž 2014. godine, a magistrirao je na Univerzitetu Merilend kao nuklearni inženjer. Visoko školovanje počeo je na Kalifornijskom politehničkom univerzitetu.

FOTO: WIKIPEDIA

Lajkovao stranice srpske crkve

Bio je angažovan i na projektu obuke ukrajinske vojske, smišljene kako bi oružane snage te države do 2020. godine bile u skladu sa NATO standardima, navodi se na njegovom Linkedin profilu.

Po fotografijma na internetu vidi se da je boravio i u Iraku 2011. i 2012. godine.

Na Fejsbuk profilu pukovnik Dučić je, između ostalog, lajkovao stranice srpske crkve svetog Đorđa u San Dijegu i srpski klub Oplenac iz Toronta.

Izvor:  Blic

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram