(VIDEO) RUSIJA BIRA PREDSEDNIKA: Evo ko izlazi na crtu Vladimiru Putinu!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

U današnjoj trci za predsednika Rusije je osam kandidata. Iako je aktuelni lider Rusije Vladimir Putin prema svim anketama apsolutni favorit, na crtu sa njim izašlo je još sedam protivkandida. Evo ko su oni:

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE
FOTO: EPA

Televizijska zvezda, ćerka Anatolija Sobčaka, bivšeg gradonačelnika Sankt Peterburga i mentora Vladimira Putina. Sebe izdvaja od ostalih kandidata zalažući se za demokratsku Rusiju uz konstataciju da želi „evoluciju, a ne revoluciju“.

Učestvovala je na demonstracijama 2012. godine protiv Vladimira Putina i tvrdi da Krim i dalje pripada Ukrajini tražeći novi referendum za to područje.

Nazivaju je i „ruskom Paris Hilton“ pošto je jednom rijaliti program vodila iz kade u kupatilu, okružena balončićima od sapunice.

 

Boris Titov

FOTO: PRINTSCREEN WIKIPEDIA

Liberal naklonjen čvršćim vezama s Kinom. Od 2012. tesno sarađivao s Putinom, sada je kandidat Partije razvoja. Titov je od 2006. do 2012. bio direktor čuvene Abrau-Đurso vinarije kod Crnog mora pored koje su nicali luksuzni rizorti. Njegov glavni cilj je da ako postane predsednik dovodi strane investitore da ulažu u Rusiji.

Pavel Grudinin

FOTO: REUTERS

Uzdanica Komunističke partije Rusije i čovek koga Rusi znaju pod nadimkom „jagoda kandidat“. Biznismen Grudinin (57) je od 1995. na čelu najveće fabrike za proizvodnju jagoda koja se nalazi u južnom delu Moskve.

Samo u periodu 2014-2015. kompanija je od prodaje voća prihodovala oko 38 miliona evra. Grudinin se uzda u podršku Rusa koji žale za Sovjetskim Savezom, kao i farmera. Tokom prijave kandidature, utvrđeno je da Pavel Grudinin ima račune u inostranim bankama što je zabranjeno pa mu je naređeno da ih zatvori. Grudinina zovu i „crvenim kapitalistom“.

Vladimir Žirinovski

FOTO: REUTERS/MAXIM SHEMETOV

 

Veteran u ruskoj politici i osoba koja je do sada u dosta navrata pokazivala ozbiljne političke ambicije. Žirinovski je postao poznat Rusima i pre nego što su prvi put čuli za Vladimira Putina. Ima diplomu pravnika i katedre za turski jezik, a bio je i vojni oficir Sovjetskog Saveza. Na izborima 1991. završio je na trećem mestu.

Njegov stil je mačistički, anti-zapadnjački, a govor vrlo agresivan i uvek uperen protiv nečega ili nekoga. Zalaže se za proširenje ruske imperije kako bi njeni vojnici „prali čizme na obalama Indijskog okeana“.

Grigorij Javlinski

FOTO: PRINTSCREEN WIKIPEDIA

Jedan od začetnika liberalizacije ruske post-sovjetske ekonomije kod Mihaila Gorbačova. Bio je protivnik rapidne privatizacije koja je omogućila pojavu tajkuna i oligarha. Kao jedan od stubova Jabloko partije, nijednom do sada nije uspeo da zabeleži dobre rezultate prilikom izbora za Dumu.

Protivi se ruskoj aneksiji Krima i traži mirno rešavanje problema s Ukrajinom, uz podršku Zapada.

Sergej Baburin

FOTO: ZAVETNICI

Kandidat Partije svih naroda Rusije. Izabran 1993. za Dumu, ali 2016. nije uspeo da uđe u parlament kao kandidat Komunističke partije. Baburin je 1991. bio protivnik nestanka Sovjetskog Saveza. Javno podržao aneksiju Krima uz konstataciju da „Rusija samo vraća ono što je njeno“.

Ono po čemu se razlikuje od Putina je što tvrdi da je Rusija ogrezla u kriminalu i korupciji i da se neoliberalnoj mafiji mora stati na put.

Maksim Surjakin

FOTO: PRINTSCREEN WIKIPEDIA

„Drug Maksim“, kako ga Rusi zovu, kandidat je Komunista Rusije, partije koja se 2012. odvojila od matične Komunističke.Sebe naziva lenjinistom i staljinistom i cilj mu je, ako pobedi, da uništi kapitalizam i ponovo ujedini bivše države Sovjetskog Saveza.

Još jedan je od kandidata koji bi u slučaju pobede radio na rušenju carstva ruskih oligarha.

Izvor: Kurir.rs/Telegraf

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram