POTRESNA ISPOVEST LEPE BRENE: Tražili su mi 2.500.000 maraka za otkup Stefana, a 5.000.000 za njegov leš

Vlasnica „Granda“ ispričala da su joj pre 18 godina otmičari poručili da ako ne plati dva i po miliona maraka za Stefanov otkup, platiće duplo više za njegov leš.

Otmica Stefana, sina Brene i Bobe Živojinovića, i dalje je tema o kojoj se često polemiše.

Pevačica i nekadašnji teniski as te 2000. godine pet dana nisu znali da li im je sin živ, a još uvek, ni 18 godina kasnije, nije utvrđeno ko ga je kidnapovao.

Ima obezbeđenje

Vlasnica „Granda“ ne voli da priča o ovom nemilom događaju, ali je u emisiji „Pres pretres“ voditelju Siniši Mediću otkrila da su otmičari tražili novac čak i za Stefanov leš.

– Meni je kidnapovano dete 2000. godine. Od tada za mene više ništa materijalno nema nikakav značaj. Ono što možeš novcem da kupiš nije bitno.

Nama su tražili dva i po miliona maraka za živog i pet miliona maraka za mrtvog Stefana.

O čemu ja sad više da pričam… Sve su otmice otkrivene, samo nije otkriveno ko je to uradio mom detetu. Ja sam žena koja se više ničega ne plaši.

Naravno da imam obezbeđenje, ali to su profesionalni ljudi koji se ne vide, a koji tačno znaju šta treba da rade – objasnila je pevačica.

Podsetimo, pre nekoliko godina obelodanjeno je kako je tekao razgovor između Živojinovića i otmičara:

– Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave – naveli su kidnaperi u prvoj poruci.

Nerešeno

*PET VERZIJA STEFANOVOG OSLOBAĐANJA

Postojalo je pet verzija Stefanove otmice. Prema prvoj, njega je kući dovezao taksista nakon što su ga posle primopredaje otmičari ostavili na Kalemegdanu. Druga priča kaže da je dečak predat pevačici, koja je bila na nišanu snajperista dok je Boba predavao novac otmičarima na Novom Beogradu.

Treća verzija je ta da je Brena bila na nišanu snajperista na niškom auto-putu, gde je preuzela sina. Neki mediji su spekulisali da je primopredaja izvršena u okolini Dubrovnika. Prema petoj verziji, Brena je pod snajperskim nišanom s mlađim detetom bila parkirana na auto-putu kod Tošinog bunara, njen suprug je ostavio novac na zadatoj lokaciji, a otmičari su bosonogog Stefana ostavili na Kalemegdanu.

Ubrzo je stiglo i upozorenje da im ne padne na pamet da pozovu policiju.

– Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog – za 2,5 miliona maraka. Mrtvog – za pet miliona maraka. U slučaju druge varijante, otkupljivaćete deo po deo dečakovog tela – zapretili su kidnaperi, koji su Živojinovićima dali rok od dva dana da prikupe novac.

– Ukoliko posle tri dana ne čujemo oglas, smatraćemo da odugovlačite sa isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biće prst manje, a ukoliko ni posle 10 dana ne bude oglasa, Stefana ćete mrtvog otkupiti – pretili su kidnaperi.

Uguran u auto

Živojinovići nisu gubili vreme, već su skupili novac i Stefana vratili živog kući.

Postojale su sumnje da su pripadnici „zemunskog klana“ bili umešani u kidnapovanje Breninog sina, ali to nikad nije dokazano.

Podsetimo, cela javnost digla se na noge 23. novembra 2000, kad je tada osmogodišnji Stefan uguran u automobil ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi i odveden od porodice.

Stefan

*SNIMAM FILM O OTMICI

Stefan Živojinović ne priča često o otmici. Međutim, sada je rešio da snimi film o tome.

– Nikad nisam želeo niti sada želim da me iko sažaljeva zbog toga, jer su se ljudima dešavale mnogo gore stvari. Ja sam odlično prošao s obzirom na to šta je sve moglo da mi se desi. Zahvalan sam bogu na tome. Iako sam imao samo osam godina, to će biti zapečaćeno za ceo život. To rečima ne može ni da se opiše. Zato ćemo napraviti rekonstrukciju celog događaja, angažovaćemo glumce i opisati celu situaciju.

Izvor: BalkansPress / Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link