MODERNIZACIJA KRAGUJEVCA: Grade sto hiljada kvadrata i daju posao za 1.000 ljudi

U najvećem građevinskom poduhvatu posle Drugog svetskog rata investitori planiraju izgradnju više stambenih i poslovnih kompleksa

Na više lokacija u Kragujevcu započeo je najveći građevinski poduhvat nakon Drugog svetskog rata.

Planirana je izgradnja više od sto hiljada kvadrata stambenog i poslovnog prostora, a projekat realizuje konzorcijum preduzeća „Brković nekretnine“ i „RP invest“ sa partnerima. U prvoj etapi, u samom centru grada, pri kraju je izgradnja višespratnice koja je rekorder po kvadraturi u Šumadiji. Potom se prelazi na izgradnju više kompleksa na lokaciji pored Univerziteta u Kragujevcu i jezera Bubanj. Upravo je Bubanj višedecenijski problem urbanističkog rešenja Kragujevca. Ova lokacija je do sada bila potpuno neiskorišćena, a grad u njenoj blizini planira izgradnju autobuske stanice.

FOTO: PROMO

Nama su potrebni ovakvi investitori koji će doneti nova radna mesta kako bi se uposlile ovdašnje građevinske firme kao podizvođači, dok, sa druge strane, rešavamo kapitalne projekte na lokacijama koje su proteklih decenija bile praktično zapuštene, a koje su u svakom pogledu vrlo atraktivne – kažu u Skupštini grada Kragujevca i naglašavaju da će prvi put grad dobiti obrise metropole.

FOTO: PROMO

Prema planovima, ovaj kapitalni projekt biće završen u vremenskom periodu od tri do pet godina, a tokom realizacije će biti zaposleno više od hiljadu ljudi.

Izvor: Kurir

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link