NERVIRATE SE ZBOG SPOROG INTERNETA: Proverite da li vam KRADU SIGNAL uz pomoć ove APLIKACIJE!

Koliko god se trudili da kreativnim lozinkama zaštitite svoju WI-FI mrežu, uvek postoji način da se neko prikači na nju i koristi vaš internet. Ipak, uz ovu aplikaciju možete detektovati „uljeza“.

Moguće je proveriti i bez aplikacije koji su uređaji nakačeni na vašu mrežu, ali samo putem Mac adresa. Ipak to može biti komplikovano i zahteva upoređivanje njihovih Mac adresa sa adresama vaših uređaja.

Da ne biste sve to radili, besplatno preuzmite aplikaciju  „Who’s on my WiFi“ i skenirajte vašu mrežu. Svaki uređaj će biti prikazan odgovarajućom ikonicom, imenom, IP adresom i ostalim podacima vezanim za prikačene uređaje. 

Na osnovu ovih podataka odmah ćete saznati o kojem uređaju se radi i da li je vaš ili nije. Nakon toga isključite taj uređaj sa mreže i promenite lozinke.

Problem sa radom aplikacije može da nastane zbog nepotpunog ispisa imena uređaja, umesto kojeg može da stoji samo ime proizvođača Wi-Fi modula ili ime proizvođača uređaja, što je u velikom broju slučajeva dovoljno da otkrijete uljeza.

 

Izvor: Mondo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link