U ZAGREBU SE VIJORE SRPSKE ZASTAVE Svečani doček za Vučića na Pantovčaku, intonirana srpska himna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekan u Zagrebu uz sve državne počasti. Na zagrebačkom trgu okupile se ustaše.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je dvodnevnu posetu Hrvatskoj.

On je oko 10 časova sleteo na zagrebački aerodrom, a potom mu je ispred sedišta hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na Pantovčaku priređen svečani doček.

Na Pantovčaku je intonirana srpska himna. Nakon svečanog dočeka, otpočeo je „tet-a-tet“ sastanak predsednika Srbije i Hrvatske.

U Zagrebu, na delu puta kojim je prošao Vučić postavljene su srpske zastave. U celom gradu primetno pojačano prisustvo policije.

Kako je ranije saopšteno, sastanak dvoje predsednika trebalo bi da traje jedan sat, a onda bi u 11.45 trebalo da počnu bilateralni razgovori službenih predstavnika Srbije i Hrvatske.

Grabar Kitarović i Vučića obratiće se medijima u 12.30 sati.

U glavnom gradu Hrvatske su na snazi jake mere bezbednosti. Na Trgu bana Jelačića okupili su se ekstremisti koji se protive Vučićevoj poseti Zagrebu.

Okupljeni na Trgu nose transparente protiv hrvatske predsednice Kolinda Grabar Kitarović na kojima piše: „Izdala si nas!“. Planirano je da protest bude održan na Trgu sv. Marka, ali je policija zabranila prolaz. Prema nezvaničnim informacijama, policija je privela nekoliko osoba.

Dosta demonstranata ogrnuto je šahovnicama, neki su u jaknama HOS-a, a istaknuta je i jedna zastava sa ustaškim natpisom „za dom spremni“.

Poseta srpskog predsednika Hrvatskoj odvija se, prema pisanju tamošnjih medija, u nikad lošijoj atmosferi.

Izvor: Alo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link