Ovako su velike jugoslovenske zvezde dobile nadimke: Minimaks KUMOVAO OVIM PEVAČICAMA

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Odlično poznajete nadimke, odnosno scenska imena ovih pevača, kao i nazive legendarnih jugoslovenskih grupa. Ima na našoj mešovitoj muzičkoj sceni svakakvih imena. A da li znate kako je „Bijelo dugme“ postalo „Bijelo dugme“, kako je ime dobila „Riblja čorba“ i kako je „samo Brena“ prerasla u Lepu Brenu?

Lepa Brena                                                                                                Dve priče stoje iza nadimka Lepa Brena. Fahretu Jahić je nastavnih fizičkog vaspitanja nazavao Brena i Brena je ostala, i u rodnom Brčkom i kasnije na jugoslovneskoj sceni. Ono „Lepa“ dodao je njenom nadimku čuveni Milovan Ilić Minimaks.
Bora Đorđević, frontmen benda „Riblja čorba“                                   O imenu benda raspravljali su jednog daba Bora đorođević i Miša Aleksić. Mišin predlog bio je „Bora i ratnici“, ali se frontmenu grupe ta ideja nije dopala. Šaljiov je predložio da se grupa zove „Riblja čorba“ (naziv budi različite aluzije) i to ime je odbrano.
Nenad Milosavljević, pevač „Galije“                                                                Niški bend na čeku sa Nenadom Milosavljevićem najpre se zvao „Dva lustera“, a onda je promenio ime u „Galija“. A ime je odabrano po nazivu kafane u kojoj su se sastajali članovi ovog muzičkog sastava.
Bijelo dugme nekada
„Bijelo dugme“ je takođe imalo nekoliko imena. Od grupe „Jutro“ nastao je benda ovog naziva, a ime je izabrano po hit pesmi ,“Kad bi’ bio bijelo dugme“, koja je i danas veoma slušana.
Prljavo kazalište
„Prljavo kazalište“ nastalo je 1977, a ime je dobilo po stripu Alana Forda.
Džoni Štulić na sceni
„Azra“ i čuveni Džoni Štulić ime za kultni bend izabrali su po istoimenoj pesmi Hajnriha Hajnea.
Vlatko Stefanovski
„Leb i so“ je ime za grupu odabrao prema starom makedonskom običaju koji kaže da se gosti pri dolasku u kuću služe parčetom hleba i solju (na slici vidite Vlatka Stefanovskog).
Dragana Šarić ili Bebi Dol
Pre nekoliko godina pevačica je otkrila da joj je ime Bebi Dol dodelio Srđan Šaer, osnival „Idola“. Ona je u međuvremenu promenila ime, pa je postala Dana Todorović.
Jasna Milenković Jami
Jasni Milenković Jami kum je bio kao i Breni, Milovan Ilić Minimaks. On joj je predložio da za scensko ime uzme prvi slog imena i prezimena i tako je nastao njen nadimak Jami. Pevačica je prihvatila predlog i do danas je ostala Jami, ali se fizički veoma, veoma promenila i njen izgled je česta tema negativnih kritika.
Lepa Lana
Minimaks je „kriv“ i što je estrada dobila Lepu Lanu. Taj nadimak je dodelio Gordani Adamov.
Jelena Bacic Alimpić sa Mimimaksom
Imao je Miminaks sluha za estradne nadimke, zar ne?

Izvor: Blic

FOTO: RAS SRBIJA

 

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram