POZNATI ADVOKAT TVRDI Toma Fila : Zoran će biti optužen

Poslednji čin u istrazi protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog da je 2. aprila 2016. godine na borčanskom nasipu ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), predstavlja podizanje optužnice od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a očekuje se da Zoran u naredne dve nedelje bude optužen za teško ubistvo.

Očekuje se da slučaj ubistva pevačice „Granda“, koji bezmalo dve godine privlači pažnju i koji je podelio javnost u vezi s tim da li je Zoran zaista kriv za zločin ili je pritvoren nevin, uskoro dobije rasplet na sudu.

Poznati advokat Toma Fila ranije je govorio za „Alo!“ da u slučaju „Marjanović“ tužilaštvo raspolaže nedovoljnim dokazima, a da je najgori scenario da se slučaj završi oslobađajućom presudom.

Nisam imao uvid u spise, ali znajući narav tužilaštva, ne verujem da će odustati od podizanja optužnice. Teško da će u ovoj fazi postupka odustati – rekao je Fila.

On je objasnio da blato na Zoranovim pantalonama neće biti dovoljan dokaz za podizanje optužnice, ako na pantalonama nije nađena i Jelenina krv.

Onaj ko je izvršio ovo ubistvo morao je na sebi da ima krv, a ne samo blato. Dok je zverski ubijao Jelenu Marjanović, po ubici je prskala krv – objasnio je Fila.

Vesna Golubović, advokat, naglašava da se istraga završava onog momenta kada tužilac utvrdi da je stanje stvari dovoljno razjašnjeno.

Da bi tužilac po okončanju istrage podigao optužnicu, neophodno je da na osnovu dokaza prikupljenih tokom istrage postoji opravdana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično delo. Zaključak tužioca o postojanju opravdane sumnje, međutim, podleže evaluaciji suda povodom odgovora okrivljenog na optužnicu. Tako sud može potvrditi optužnicu, čime se stiču uslovi za nastavak postupka pred sudom, ali isto tako sud može narediti dopunu istrage ili čak obustavu postupka – objašnjava ona i dodaje:

Dakle, samo podizanje optužnice ne dovodi u pitanje pretpostavku nevinosti, već samo omogućava nastavak krivičnog postupka i fazu glavnog pretresa, nakon čega može doći do osude, ali i do oslobađanja okrivljenog.

Podsetimo, Zoran Marjanović osumnjičen je da udarcima u glavu usmrtio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović u kanalu na nasipu Crvenka u Borči. Tužilaštvo smatra da se zločin dogodio 2. aprila 2016. nakon što je Zoran sa suprugom i njihovom ćerkom otišao na nasip kako bi Jelena trčala.

Izvor: alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link