O OVOM ČAČANINU BRUJI CELA SRBIJA: Deda ustao iz mrtvih, pa hteo da se poveri ćerki! Iz sobe pobegli svi osim kuma!

Predrag Gostiljac (75), koji umalo nije živ sahranjen jer ga je doktor proglasio pokojnim, pokušao da razgovara sa članovima porodice u čačanskoj bolnici, ali nije mogao

Priča objavljena u Kuriru o Predragu Gostiljcu (75), poljoprivrednom penzioneru iz Lipnice nadomak Čačka, kojeg je ekipa Hitne pomoći proglasila mrtvim, a on posle nekog vremena vaskrsnuo, šokirala je građane Srbije.

Tragikomičnu situaciju kroz koju je prošao ljudi su komentarisali s ljutnjom, ogorčeni na propust lekara, a čovek koji umalo nije živ sahranjen i kojeg su familija i prijatelji već počeli da oplakuju smešten je potom u čačansku bolnicu. U poseti su mu juče bili ćerka i sin, ali on je bio veoma loše.

Hitna krije grešku

– Iz koronarne jedinice je prebačen na interno odeljenje, gde je rodbini omogućeno da ga poseti. Izgleda dosta lošije u odnosu na četvrtak, kada se sve izdešavalo. Sa ćerkom i sinom nije uspeo da progovori ni reč, a želeo je. Upinjao se da im nešto kaže, ali nije uspeo – ispričao nam je Saša, Predragov zet.

U čačanskoj bolnici je rečeno da je na odeljenje primljen kao dijabetičar, da se njegovo zdravstveno stanje prati, ali nikakve prognoze niti druge komentare nisu želeli da daju. Iz Doma zdravlja, u okviru kojeg funkcioniše Služba hitne pomoći, ponovo se nisu oglašavali povodom grubog propusta svog lekara koji je porodici izdao smrtovnicu, a kada je Gostiljac „oživeo“, tražio je da mu je vrate.

Podsetimo, zet Saša je pričajući o ovom slučaju rekao da je Predragov prvi komšija i kum Tomo Milutinović primetio da se „mrtvacu“ pomera najpre stomak, a zatim i prst.

Kume, nisam najbolje

– Gotovo svi su pobegli iz sobe u kojoj je ležao „pokojnik“, ali kum je bio priseban i odmah su ponovo pozvali Hitnu pomoć. Kum ga je pitao: „Predo, kako si?“, a on mu je s kreveta odgovorio: „Nije baš najbolje, ali dobro sam“.

 

 

Kurir / Denis Čeković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link