KRAGUJEVČANI UZ DEČIJI PLAČ U VESELIJU NOVU GODINU: Prva beba rođena 2018. dečak!

U Kragujevcu je Nova godina dočekana uz tradicionalni vatromet u ponoć u organizaciji gradske uprave, ali su se Kragujevčani provodili i uz pirotehniku u svojoj režiji ispred restorana, stambenih grada i kuća.

Prva beba rođena 1. januara, 45 minuta posle ponoći, je dečak koji je drugo dete porodilje iz Kragujevca i težak je 3.200 grama, rečeno je u porodilištu Kliničkog centra.

Predstavnici gradske uprave su za sve bebe rođene u Kragujevcu 1. januara obezbedili poklone: nosiljku, paket pelena i dečiju kozmetiku. Novodišnja noć je protekla mirno bez saobraćajnih udesa, a ni vatrogasci nisu imali posla.

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su od sinoć u 20 časova imali 48 intervencija na terenu.

„Imali smo jednu intervenciju zbog tuče u restoranu, ali nije bilo teško povređenih. Bila su dva slučaja osoba koje su zbog alkoholisanosti izgubile svest na javnom mestu“, rekla je dr Miroslava Mišić.

Lekari Hitne pomoći ukazivali su pomoć i hroničnim bolesnicima, najviše astmatičarima i obolelima od karcinoma, ali bilo je i više poziva zbog stomačnih tegoba, uglavnom zbog konzumiranja veće količine hrane.

Izvor: Kurir.rs/Beta/Foto: Ilustracija/Beta, Milan Obradović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link