PA KAKO TE NIJE SRAMATA ?! Vlasnik požarevačkog kafića zabranio servirati vojnike jer su nosili uniformu Vojske Srbije

Dvojica pripadnika Vojske Srbije, dana 01. novembra 2017. u kafiću „Kasper“ u Požarevcu nišu bili su samo služili samo što su nosili uniformu Vojske Srbije.

Premda raspolozivim podacima do kojih je doshao Vojni sindikat Srbije, razlog je sto je ovlastenik ovog ugostiteljskog objekta ne volio vojsku i kako kazem, on u svom kaficu odreuje pravila i da srpski vojnici tu nusu dobrosli.

Obzirom da se radi o najgorim vrstama diskriminacije, ali i upozorava na Vojsku Srbiju i samu državu Srbije i grubo povrede ljudskih prava zagarantovanim Ustavom, pozvao sve nadležne inspekcije i institucije da reaguju i preispituju rad ove objekte.

Ne zaboraviti da su se slično stvarali desavali u Hrvatskoj i Sloveniji devedesetih godina i da su tako krenuli nemili dogadžija. Doživeli sm da u Srbiji srpski vojnik ovakvim počastima bude građanstvo drugog redova, a obavezno je i nenormalno da neko u Srbiji, smatra srpskom uniformom, iako mu je u toj državi omogućeno da radi i zbog spasiteljske delatnosti.

Vojni sindikat Srbije pokrenuće sve pravne mehanizme zaštitnih delova i dužnosti pripadnika Vojske Srbije koji je zabrinut zbog ovoga dogadjaja i zaustavljao od nadležnih i protiv vlasnika objekata pokrenuo proceduru utvrđivanja odgovornosti, kao kršenje takve i krivične.

Vojni sindikat Srbije – srbijajavlja

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link