KLJUČNI SVEDOK UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Dragan do detalja opisao šta je i KOGA video na nasipu kobnog dana

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Oko 16.30 prolazio sam nasipom. Na samom početku, video sam čoveka, rekao je svedok

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Dragan Prvulović, jedan od svedoka, čuveni biciklista,opisao je dešavanja kobnog 2. aprila prošle godine kada je na nasipu Crvenka u Borči nestala Jelena Marjanović pišu Novosti.

Oko 16.30 prolazio sam nasipom. Na samom početku, video sam čoveka, ženu i dete. Mislim da su to bili Marjanovići. U jednom trenutku je žena otrčala, a čovek je sa devojčicom nastavio da hoda za njom – rekao je Dragan.

Tužilaštvo vodi istragu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je tog dana ubio suprugu Jelenu.

ONI KOJI TRČE NE KORISTE SAMO NASIP VEĆ I STAZU

Prvulović, međutim, osim što je potvrdio da je spazio Marjanoviće na nasipu u vreme kada je mlada žena nestala, nije imao druga saznanja. Sam zločin nije video. On je ranije ispitivan i u policiji i tamo je dao identičnu izjavu.

Pri istim tvrdnjama bili su i ostali svedoci koji su u ponedeljak dali iskaze – policajci Milan Vukša i Aleksandar Knežević, kao i meštanin Crvenke Milan Gradić.

Pripadnici Policijske stanice u Borči, koji su kobnog dana radili u suprotnim smenama, opisali su kako je trajala potraga za pevačicom. Jedan od njih naveo je i zanimljiv podatak.

Pored kanala gde je pronađeno telo ubijene Jelene, postoji i staza za trčanje. Oni koji trče ne koriste samo nasip, već i tu stazu – istakao je ovaj svedok.

Gradić je kazao da je na nasipu video muškarca, ženu i dete, ali ne i sam čin zločina, niti bilo šta sumnjivo.
Da li je Jelena napadnuta kada je sa nasipa sišla na tu stazu tek treba da se utvrdi.

Prema naredbi za sprovođenje istrage ona je usmrćena u periodu između 16.49 i 17.30. Za njenu smrt je osumnjičen Zoran Marjanović, koji se tereti da je u jednom trenutku ostavio petogodišnju ćerku, ubio Jelenu, a potom se vratio detetu i prijavio nestanak.

SASLUŠAN I POLICAJAC

Saslušan je, kako nezvanično saznajemo, juče još jedan policajac koji je u subotu uveče, dan pre nego što je pronađeno telo Jelene Marjanović, učestvovao u potrazi za njom. On je tog dana kada je prijavljen nestanak, došao na nasip oko 22 sata.

Inače, tokom saslušavanja svedoka, juče su u Viši sud došli Vladimir i Miloš Marjanović, Zoranov otac i brat, kao i ćerkica Jana. Oni su posle toga otišli u posetu Zoranu, koji se nalazi u pritvoru od 15. septembra, kada je uhapšen, godinu i po posle ubistva supruge. Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je i pre hapšenja bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan na slobodu zbog nedostatka dokaza. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 16. septembra negirao je da je ubio Jelenu i detaljno opisao šta se sve dešavalo tog dana.

Radosava Marković koja je čuvala koze na nasipu u Crvenki u vreme kada je Jelena Marjanović nestala, navodno je prošlog ponedeljka ispričala pred tužiocem da Jelenu nije videla.

Videla sam nekog čoveka između 60 i 70 godina kako se igra sa nekim detetom na obližnjoj livadi pored nasipa. Vikao je „Dano“ ili „Jano, vrati se!“. To je bilo 2. aprila oko 17 časova – izjavila je Markovićeva.

PORODICA BEZ ISKAZA

Pred zamenikom javnog tužioca do sada su se pojavili članovi Zoranove porodice koji su iskoristili svoje pravo, kao deo najuže porodice, i odbili su da daju iskaz. Saslušani su Jelenina kuma Vera Vukomanović, policajac Boris Pucić, kao i Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović.

Izvor: Telegraf

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram