POLNE BOLESTI KOJE MOŽDA VEĆ IMATE

Ove bolesti pogađaju veliki broj muškaraca…

Iako svi misle da se to njima nikada neće desiti, polne bolesti se vrlo lako i često prenose. Istraživanja su pokazala da muškarci nisu ni svesni da imaju polne boelsti, što samo može pogoršati njihovo stanje i povećati šanse da se i druge osobe zaraze.

Zbog toga smo odlučili da vam predstavimo najšešće pole bolesti koje pogađaju muškarce.

1. Gonoreja

Ova bakterijska infekcija je jedan od najčešćih polnih bolesti, međutim može se potpuno sprečiti uz pomoć kondoma. Najčešći simptom gonoreje kod muškaraca je peckanje u urinalnom kanalu i žućkasti iscedak. Ako primetite nešto slično, odmah posetite urologa.

2. Hlamidija

Kao i gonoreja, i hlamidija predstavlja bakterijsku infekciju koja se može potpuno izbeći upotrebom kondoma. Hlamidija je problematična jer teško pokazuje simptome, pa muškarci ni ne znaju da su zaraženi. Peckanje i čudna boja urina su simptomi ove polesti, pa obratite pažnju na njih.

3. Herpes

Genitalni herpes je vrlo sličan oralnom herpesu koji skoro svi ponekad imaju. Najčešće se i prenosi oralnim putem. Kondomi smanjuju mogućnost dobijanja, ali vas ne mogu potpuno zaštititi. Najčešći simptomi su svrab i peckanje, a u težim slučajevima, dolazi do stvaranja malih rana.

4. Papiloma virus

Papiloma je takođe jedan do vrlo čestih virusa koji pokađa muškarce. Kondomi vam mogu pomoći, ali ako spavate sa zaraženom osobom, velike su šanse da ćete i vi postati zaraženi. Ono što je problematično je činjenica  da simptoma u početnim stadijumima gotovo da nema. Kada virus postane napredniji, onda dolazi do pojavljivanja polnih bradavica koje morate odstranjivati hirurškim putem.

Redovna urološka kontrola vam je jedini način da na vreme otkrijete da li ste zaraženi sa nekom od ovih bolesti.

Izvor: muskimagazin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link