BIZNIS CVETA! Turska i Izrel ‘otimaju’ ranjene sirijske izbeglice i prodaju njihove organe

Jevrejski Centar za trgovinu organa u Turskoj preuzima ranjene sirijske izbeglice koji su hospitalizovani u turskim bolnicama, prenosi libanski dnevni list ad-Diiar te dodaje da su i turske vlasti uključene u trgovinu organa

U subotnjem izdanju, libanski ad-Diiar objavio je da turske vlasti transportuju mlade ranjene sirijske izbeglice koje pređu turske granice do bolnica u Antaliji i Iskenderunu u automobilima koja su pod pratnjom turske policije i turske obaveštajne službe MIT.

Organi sirijskih izbeglica bivaju izvađeni iz njihovih ranjenih tela nakon što su uspavani, a kasnije i ubijeni te zakopani na turskoj teritoriji ili vraćeni na granicu.

Organi koji su najčešće odrstranjeni iz tela sirijskih izbeglica su jetra, bubrezi i srce, a koji se kasnije daju ljudima koji u Turskoj čekaju na transplataciju istih, za ad-Diiar rekao je francuski doktor te dodao da je krađa organa ranjenih sirijskih izbeglica u Turskoj izmakla kontroli.

Libanski dnevni list tvrdi da su Evropske naučne internet stranice upoznate sa trgovinom organa u Antalijska bolnicama, te dodaju da je transplatacija organa u turskim bolnicama porasla u poslednje dve godine, odnosno od početka krize u Siriji. Takođe, u dnevnom listu stoji da su sirijski doktori, koji su došli iz Nemačke, Francuske i Beligiji, kako bi pomogli ranjenim sirijskim izbeglicama, saznali za trgovinu organa, ali su upozoreni od strane turske vojske da ‘imaju jezik za zubima’.

Turski doktori potvrdili su da, od ukupno 62.000 civila i vojnika koji su transportovani u Tursku, organih njih 15.622 su odstranjeni, a tela vraćena u Siriju da budu pokopana.

Kako navodi libanski dnevni list, mnoge od familija onih koji su vraćeni u Siriju da budu pokopani, otvarali su sanduke samo da bi potvrdili svoje sumnje. Sirijska doktori tvrde da su bili uskrćeni bilo kakvih pregleda tela sirijskih izbeglica u Turskoj.

Svetska zdravstvena organizacija već je pokrenula istragu te od turskog Ministarstva zdravlja tražila listu ukupnog broja obavljenih operacija transplatacije organa u poslednjih nekoliko godina kako bi izvršili poređenje, kao i listu imena svih pacijenata.

Dobitak sirijske vojske

Sirijski zdravstveni sektor pretrpio je mnogo gubitaka. Slobodna sirijska armija (SSA) bombardovala je mnoge bolnice u Siriji te iste opljačkala. S tim u vezi, mnogi Sirijci iz Halepa ‘beže’ u turske bolnice, neznajući za opasnost koja im preti.

Trgovine organa ‘procvetala’ je u Siriji, kao što je bio slučaj i u Iraku tokom američke invazije. SSA udružila je snage sa mobilnim sirijskim bolnicama, te ranjene sirijske civile transportovali u određene turske bolnice gde bi i bili operisani.

Jassem Al Mindaji, stanovnik Al Hirdarije, izgubio je život u jednoj takvoj bolnici, njegov rođak Hameed ispričao je za ad-Diiar, te dodao da Jassem nije jedina žrtva tih monstruma.

Sulimana Turkmanija ranio je snajperista u Al Sheikh Khuderu, da bi kasnije bio odvezen u Al Zarzour mobilnu bolnicu koju je kontrolisala SSA. Iz bolnice Al Zarzour transportovana je u bolnicu Kamal u Turskoj. Njegovom ocu nije dozvoljeno da vidi telo. Nakon sahrane, jedan od sirijskih ranika u bolnici, rekao mu je da su telo njegovog sina ‘pokrali’ doktori.

Sulimanov otac apeluje na sve Sirijce da svoju decu ne šalju u turske bolnice.

Mohamad Ibrahim je bio ranjen u nogu i u struk. Kao i Jassem i Sulimana i Mohamad preuzeli SSA. Njegov brat Khabat rekao je za ad-Diiar da Muhamad nije bio u smrtnoj opasnosti, ali je ipak samo dva sata nakon operacije preminuo.

Izvor: freshpress

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link