STAŽIRA NA PUMPI: Mlada doktorica nikome ne treba, a završila fakultet sa ocenom 8,93

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Bojana Šrajer završila Medicinski fakultet sa ocenom 8,93 a uhlebljenje našla sipajući gorivo. Mlada lekarka nikom ne treba, a u 30. je vreme da se čovek zaposli

STUDIJE medicine završila je kao jedna od najboljih u klasi, sa prosekom 8,93. Imala je mnogo planova za budućnost, a trenutno „stažira“ na jednoj benzinskoj pumpi u samom centru Zaječara.

Dr Bojanu Šrajer zatičemo na radnom mestu dok toči gorivo u jedan kombi.

– Završila sam studije u roku, na fakultetu u Nišu – s pauzama da usluži mušterije priča nam Bojana. – Zatim sam stažirala pola godine u Zdravstvenom centru u Zaječaru, a onda položila državni ispit, sa desetkom. A, onda je usledilo – čekanje.

Kako se ispostavilo, jedan od najboljih mladih lekara nije bio potreban nikome u Srbiji.

– Slala sam molbe ZC Zaječar, RH centru u Gamzigradskoj banji i Medicinskoj školi u svom gradu, ali nikada mi niko nije odgovorio – odmahuje glavom Bojana. – Konkurisala sam i u Beogradu, Užicu, Zrenjaninu, Novom Sadu… Ma, šta da vam kažem. Na moje molbe niko se nije udostojio da pošalje odgovor. Svuda oko mene bio je zid ćutnje.

Bojana je tri godine pokušavala da nađe posao u struci. Ali, odgovora nije bilo. U međuvremenu je postala majka dečaka Lazara, koji danas ima dve godine.

– Tata je, sećam se, pre devet meseci došao kući i rekao mi: „Ćerko, traže se ženski radnici na pumpi. Hoćeš li da točiš gorivo? Razumeću ako odbiješ“ – nastavlja Bojana. – Odgovorila sam mu: „Hoću da radim, kako da neću“. I, eto tako sam završila na pumpi.

TOČI „SUPER“ I MERI PRITISAKNije šala, dr Bojana je postala omiljena među stanarima okolnih zgrada. Bolnica im je prilično daleko, pa skoknu do pumpe i potraže savet od nje. – Obično me pitaju da im protumačim rezultate, neki traže savet, ali mi svi pružaju podršku. Pa, dešavalo se da ovde, na klupici, ljudima merim pritisak i stetoskopom im proveravam pluća. Tako, sada imam dva zanimanja – lekar i radnik na pumpi – naglašava Bojana.

Bojana kaže da se ni za trenutak nije dvoumila da li da prihvati posao.

– Kakve veze ima što sam lekar – smeje se naša sagovornica. – Pa, nije, valjda, trebalo da odbijem posao, nastavim da sedim u kući i sa trideset godina tražim novac od svojih roditelja. Ne, nisam mogla sebi da dopustim takav luksuz.

I, tako se dr Bojana obrela na pumpi, gde radi već devet meseci.

– Ubrzo se pročulo da gorivo na pumpi toči lekar – dodaje Bojana. – Mušterije su, u početku, u mene gledale kao da sam čudo. A, onda su počeli i da se šale sa mnom.

– Doktorka, sipajte 10 litara „dizela“. Usput, ako može i jedan pregled – čuli smo jednu mušteriju kako se šali sa Bojanom.

– Može, naravno – sa osmehom mu je odgovorila ona.

Ostavili smo lekarku da radi. Već smo joj oduzeli previše vremena, jer su je mušterije čekale. Bojana je, čini se, u trenutku zaboravila da je doktor. Okrenula se sledećoj mušteriji, dohvatila crevo i zapitala:

– Koliko, komšija, da sipamo…

Izvor: Novosti

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram