KRAJ ZLATNE ERE: Smoki, Gaga i Bata obeležili jednu epohu!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Samardžić, Živojinović i Nikolić bili su simboli ne samo „Jugoslovenske“ kinematografije, nego i celog jednog vremena.

U poslednjih godinu i po napustila su nas tri najpopularnija glumca bivše Jugoslavije, koji su ostavili veliki trag u filmskoj i televizijskoj produkciji i čije su uloge svojevremeno praznile ulice ne samo u Srbiji, već i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Sloveniji i Crnoj Gori.
Nedavni odlazak poslednjeg među njima, Ljubiše Samardžića, podsetio nas je i na njegove kolege Dragana Nikolića i Velimira Batu Živojinovića, koji su preminuli prošle godine.
Sva trojica su prve korake na velikom platnu napravili početkom šezdesetih, a skoro deceniju kasnije, Bata, Gaga i Smoki su prvi put zajedno zaigrali u filmu„Ljubavni život Budimira Trajkovića” iz 1977. godine.
U filmu Dejana Karaklajića, Samardžić igra oca glavnog lika, Bata tek epizodnu ulogu, dok je Gaga pozajmio glas jednom liku, zbog čega mu se ime nije pojavilo na odjavnoj špici.
U godinama koje su usledile, tri velikana srpskog glumišta delila su kadar još nebrojano puta, a starija publika pamti Batu i Smokija još iz vremena partizanskih filmova.
Igrali su zajedno u ostvarenjima „Partizanska eskadrila”, „Kozara”,„Valter brani Sarajevo”, „Crvena zemlja” … a zavidni komičarski talenat Smoki i Bata su pokazali u filmovima poput „Razvoda na određeno vreme”.
Tri velikana su se sretala i u serijama, a u „Vrućem vetru”, po kojoj će Ljubiša Samardžić ostati upamćen, Gaga je gostovao u jednoj epizodi.
Nikolić i Živojinović su sarađivali i u seriji „Balkan ekspres”, a njihove glumačke bravure ostaće antologijske.
„Bolji život” je prva velika serija u kojoj su igrala sva trojica, ali Gaga, Smoki i Bata ni tada nisu imali zajedničke scene.
Izvor: Kurir.rs, Alo.rs / Foto: Kurir.rs, Alo.rs
Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram