Stevanović: Nije tačno da uskoro potpisujemo sporazum sa SNS

Da li će i bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa svojom organizacijom Zajedno za Šumadije, poput Boška Ničića i njegovog Pokreta za Krajinu, uskoro, kako to uveliko sugerišu brojni mediji, postati deo naprednjačke vlast u centru Šumadije, znaće se, najverovatnije, do kraja ovog meseca, piše beogradski dnevni list “Danas”.

Činjenica je da bi, sudeći po njegovim poslednjim izjavama, Veroljub Stevanović želeo da se vrati na vlast, te da se čak, reklo bi se, pomalo i nudi Srpskoj naprednoj stranci, kao i da je lokalna situacija toliko teška da bi možda jedan broj građana i pozdravio ovu promenu, navodi list.

Ne zna se, međutim, pouzdano šta o eventualnoj saradnji sa Stevanovićem misle naprednjaci. Tim pre što Stevanović i njegovi “zajedničari”, kako se čuje, a za razliku od Zaječarca Ničića, ne namerava da se učlani u SNS. Naprotiv, Zajedno za Šumadiju, ukoliko sa SNS do kraja ovog meseca bude postignut dogovor o zajedničkoj vlasti u Kragujevcu, želi koaliciju sa naprednjacima, u kojoj bi, primerice, imali istovetan broj članova u Gradskom veću. Naprednjaci, pre svih njihov lider, opet, teško prihvataju saradnju sa bilo kim, ako nad njim nemaju apsolutnu kontrolu, što Stevanović, ipak, ne bi mogao da prihvati.

Stevanović, prema ranijim informacijama, kako piše “Danas”, za ulazak u vlast sa naprednjacima traži da država Kragujevcu napokon vrati kasarnu “Vojvoda Radomir Putnik”, koja već decenijama zaustavlja razvoj najužeg centra grada, i predstavlja gradsko ruglo. Traži i da se dug “Zastave oružje” lokalnoj samoupravi od blizu tri milijardi dinara prebije sa dugovima koje lokalni javni sektor ima prema državi i njenim javnim preduzećima. Stevanović bi hteo i da Vlada Kragujevcu odobri onaj iznos transfernih sredstava koji priliči gradu njegove veličine i značaja.

“Još uvek nema ništa novo. Sve ovo što se priča i piše nema gotovo nikakvog osnova. Netačno je i da će Zajedno za Šumadiju i SNS 15. septembra da potpišu koalicioni sporazum”, kaže za “Danas” Veroljub Stevanović, koji, pritom, dodaje da sve teže podnosi svakodnevno i svekoliko propadanje Kragujevca.

Osnovano se pretpostavlja da ni vrhu SNS-a ne prija situacija u Kragujevcu, posebice nakon nedavnog debakla naprednjaka na izborima za savete mesnih zajednica, na koje je aktuelna gradska vlast, sa Radomirom Nikolićem na čelu, izvela “svih” šest odsto žitelja centra Šumadije, a koje je opozicija bojkotovala.

No, to još uvek ne znači i da će SNS i Vučić pristati na koaliciju sa ZZŠ I uslove koje postavlja Veroljub Stevanović. Stevanović je, pak, spreman, kako se čuje, da čeka do kraja meseca, nakon čega će priču o ulasku u vlast sa SNS-om u Kragujevcu da stavi “ad akta”, piše “Danas”.

S druge strane iz Zajedno za Šumadiju stižu i najave da će uskoro ta stranka biti registrovana i da će biti održan Kongres.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link