Vlada Srbije odredila maksimalan broj zaposlenih na neodređeno u Kragujevcu

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Održana sednica Gradskog veća Odštampaj članak u pdf Kontaktirajte nas u vezi Održana sednica Gradskog veća Pošaljit prijatelju više informacija o Održana sednica Gradskog veća
Gradsko veće, na sednici održanoj u ponedeljak, 24. jula, utvrdilo je i uputilo u skupštinsku proceduru Predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Kragujevca za 2017. godinu.

Odlukom Vlade Republike Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, Autonomne pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu, određen je maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme za grad Kragujevac koji iznosi 3156 zaposlenih. Zbog obaveze usklađivanja maksimalnog broja zaposlenih sa navedenom Odlukom Vlade RS, utvrđen je maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme po svim organizacionim oblicima sistema lokalne samouprave koji iznosi 3113 kao i obaveza sprovođenja racionalizacije za 2017. godinu.

Veće je utvrdilo i predložilo odluku o davanju saglasnosti na Dugoročni plan posljedne strategije i razvoja JSP „Kragujevac“ 2017-2026. Godina i Srednjoročni plan poslovi strategije i razvoja JSP „Kragujevac“ 2017-2021. Godine kao i predlog programa o izmenama i dopunama Programske odredbe JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Gradske križnice“ za 2017. godinu.

Uređeni su i predlog odluke o izradi promjene dela OGR „Radna zona Kragujevac i zona poslovi“, o izradi PDR „Kružni tok kod srednje medicinske škole“ poteza na proširenju ulice Radoja Domanović, milenijija Popovića, Kralja Milana IV i Potporućnika Govedarice kao i Predlog odluke O izradi PDR „Radna zona Sobovica – Lužnice“.

Odlukom Gradskog veća, a u skladu sa otvorenim konkursom za prijavu predloga projekta koje se ostvaruju potrebama i interesima građana u oblasti socijalnih i zdravstvenih zaštita, određeno je sredstvima u ukupnom iznosu od 750 000 dinara za realizaciju tri projekta koji su nosioci Udruženje za pomoć dec i Mladima sa računama u razvoju „Svete Vasilie Veliki“, Udruženje osoba sa mentalnim bonomom „Luna 2015“ i Udruženje boraca Šumadije.

Gradsko veće je usvojilo Pravilnik o načinu i postupku ostvarivanja prava za korišćenje obeleženih parking mesta na javnom parkiralištu za osobu sa invaliditetom i druge osobe.

Porodici Mirković iz Desimirovca, na ime naknade štete nastale na stočnom fondu tokom požara koji je nedavno zadesio ovo domaćinstvo, odobreno je 134 000 dinara.

Gradsko veće je usvojilo i izmene i dopune Odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice.

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram