BUDITE U PRIPRAVNOSTI! Meteorolozi UPOZORAVAJU: Upaljen CRVENI METEO ALARM, Srbiji prete OLUJE I NEPOGODE!

Najavljena je velika količina padavina.

 

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas su izdata dva upozorenja. Danas su najavljene ekstremno visoke temperature, od 35 do 38 stepeni Celzijusa, a za sutra i preksutra prognozirane su nepogode sa jakim gradom i pljuskovima.

Danas je u Pomoravlju i Istočnoj Srbiji na snazi crveni meteo alarm zbog visokih temperatura, što znači da su vremenske prilike opasne. Sutra će biti uključen narandžasti meteo alarm zbog najavljenih nepogoda.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i osetno svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuju nepogode sa jakim pljuskom, vetrom i gradom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

 

U nekim mestima će pasti više od 20 milimetra za tri sata, upozorava RHMZ.

Najniža temperatura biće od 17 do 22, najviša od 23 na zapadu do 32 stepena na jugoistoku zemlje.

Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i osetno svežije, povremeno ;s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i nepogoda sa jakim pljuskom, vetrom i gradom.

Najniža temperatura biće 18, najviša 24 stepena. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.

Vreme narednih dana

U sredu i četvrtak biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje na jugu zemlje.

Za petak meteorolozi predviđaju pretežno sunčano i malo toplije, na istoku i jugoistoku ponegde još s kratkotrajnim pljuskom i grmljavinom, a od subote sunčano i toplije vreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link