Sindikat protiv privatizacije namenske industrije

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Sindikati fabrika odbrambene industrije Srbije (OIS) “Prvi partizan” iz Užica, “Krušik” iz Valjeva, “Sloboda” iz Čačka, “Zastava oružje” iz Kragujevca i “Prva iskra” iz Bariča poručili su da posledice prodaje namenske industrije mogu biti kobne, kako po same fabrike, tako i po odbrambenu bezbednost zemlje”.

 

U saopštenju za medije zaključuje se da najava prodaje preduzeća OIS nema uporište u ekonomskoj logici, jer “gotovo sve fabrike beleže rast poizvodnje, koja je najvećim delom izvozno orijentisana”, a izvozni bilans kreće se u visini od 200 miliona dolara godišnje.

Sindikati OIS, koji zastupaju 10.000 radnika, upozoravaju da će stati u odbranu svojih fabrika kako bi sačuvali ugled i tradiciju i ono što su generacije pre njih “vekovima stvarale kao oslonac odbrambene moći naše zemlje”.

Sindikati fabrika odbrambene industrije Srbije (OIS) “Prvi partizan” iz Užica, “Krušik” iz Valjeva, “Sloboda” iz Čačka, “Zastava oružje” iz Kragujevca i “Prva iskra” iz Bariča poručili su da posledice prodaje namenske industrije mogu biti kobne, kako po same fabrike, tako i po odbrambenu bezbednost zemlje”. Piše: FoNet Kragujevac 07. jul 2017. 09:26 U saopštenju za medije zaključuje se da najava prodaje preduzeća OIS nema uporište u ekonomskoj logici, jer “gotovo sve fabrike beleže rast poizvodnje, koja je najvećim delom izvozno orijentisana”, a izvozni bilans kreće se u visini od 200 miliona dolara godišnje. Sindikati OIS, koji zastupaju 10.000 radnika, upozoravaju da će stati u odbranu svojih fabrika kako bi sačuvali ugled i tradiciju i ono što su generacije pre njih “vekovima stvarale kao oslonac odbrambene moći naše zemlje”.

Izvor: Ritamgrada

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram