NEZAPAMĆEN HOROR U ARANĐELOVCU: Porodica na tavanu držala 10 migranata, mučili ih i hranili dva puta nedeljno

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Policija se zaustavila ispred broja 10., a zatim su upali unutra

Desetoro migranata, od kojih su šestoro deca mlađa od 18 godina nađeni su u utorak zaključani u potkrovlju porodične kuće D.V. u Aranđelovcu.

Njegovu ulicu u jutarnjim časovima okupirale su jake policijske snage. Policija se zaustavila ispred broja 10., a zatim su upali unutra.

Na potkrovlju kuće, pod ključem, otkriveno je deset migranata od kojih je šestoro dece starih od 12 do 18 godina. Ni ostalih četvoro punoletnih nisu bili mnogo stariji. Najstariji pronađeni migrant ima 27 godina.

Svo desetoro su bili u vidno izmučenom stanju, sa brojnim povredama i modricama po telu. Tučeni i izgladneli. Kako su kasnije objasnili, hranu su dobijali dva puta dnevno, po parče hleba i kuvano jaje. Na toj hrani su bili danima. Pasoši i novac koji su poneli sa sobom. navodno im je oduzeo D.V. koji im je prevoz kroz Srbiju naplatio od 500 do 3.000 evra – kaže izvor iz MUP Srbije.

On navodi da je policija do kuće D.V. došla operativnim radom, prateći švercerske kanale prevoza migranata kroz Srbiju.

Tako se došlo do osumnjičenog D.V. i njegovog zeta S.A. koji su zajedno bili u „poslu“.

– U kući žive D.V., njegova supruga, ćerka, zet i unučići. Bavili su se molerajem, niko iz komšiluka nije znao da švercuju migrante, a kamoli da su ti ljudi tu u kući zaključani. Videli smo ih jadne tek kada je policija počela da ih izvodi u dvorište. Zaista su bili potpuno izmučeni, izmoreni – kažu komšije.

Oni kažu i da je policija zatim odvela osumnjičene maricom u policijsku stanicu.

– D.V. radi u jednoj aranđelovačkoj firmi, nije nikad pre pravio probleme, ali zet jeste. Svi znaju da voli da se kocka, duguje mnogo para, i moguće je da se zato i odlučio na ovaj posao pa je uvukao i tasta – kažu komšije.

Ipak od njih nisu očekivali da prema migrantima postupaju kao sa robljem.

Žena i ćerka D.V. nisu uhapšene. One su ostale u kući sa decom, ali i one su bile saučesnice, znale su šta se dešava u kući – pričaju komšije.

Policija je iz dvorišta osumnjičenih odvezla šestoro njihovih automobila.

– Oduzeta su im tri „renoa“, „fijat“, kombi sa lažnim tablicama, „audi“ i „opel“ sa stranim tablicama. Prema tragovima blata na „audiju“ i „opelu“ najverovatnije je da su ovim vozilima i prevozili migrante – kaže izvor.

Otkriveni migranti prebačeni su u Prihvatni centar na oporavak.

Izvor: Srbija Danas/Blic

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram