NEĆE SE IZVUĆI! – LEGIJA PRETI JOVANOVIĆU: Čedo tvoj kraj će biti JAKO TUŽAN

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Milorad Ulemek Legija, nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ i komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, iz zatvora je zapretio lideru LDP Čedomiru Jovanoviću da će imati tužan kraj.   Legija, koji u požarevačkom „Alkatrazu“ izdržava kaznu od 40 godina, u intervjuu za nedeljnik Ekspres, rekao je da je Jovanović tužna figura koja će još tužnije da završi. Ulemek je tvrdio da je šef LDP od 2000. bio umešan u sve – kako u političke prevare tako i u sve kriminalne radnje.

Čeda je bio glavni organizator prebacivanja 600 kilograma heroina iz trezora Komercijalne banke. Posle su rekli da to nije tačno, ali tačno je. Onda u onom ludilu nije mnogo njih smelo o tome da priča, ali danas je priča mnogo drugačija. Jedan od učesnika u otmici Miškovića je, pogađate – Čeda. Ko je izvadio Spasojevića iz zatvora? Pa opet Čeda. Ko je smestio Makinoj grupi za ubistvo Buhe? Čeda. Ko je naručio Šljukino ubistvo? Čeda. To je jedna tužna figura, ali u državi Srbiji takvi izgleda opstaju. On je naneo više štete pokojnom premijeru nego svi drugi zajedno. Na kraju ga je i prodao – naveo je Legija. Jovanović juče nije želeo da komentariše optužbe koje je Legija izneo na njegov račun. Kriminolog Boža Spasić smatra da bi Legiju sada trebalo dodatno ispitati povodom izjave da će Jovanović da završi tužno.

Bili su drugovi

– Ovo jeste pretnja, i to iz zatvora, pa bi tužilac sada mogao da ispita Legiju na bazi ove izjave, kako bi on precizirao šta je mislio kada je rekao sve ovo. Inače, dobro je poznato da je Legija svojevremeno imao kontakte s Jovanovićem i verovatno je od njega dobio neka obećanja koja nisu ispunjena, pa sada pokazuje koliko je razočaran, revoltiran i besan. Imali su drugarski odnos, a onda se Ulemek odjednom našao na robiji od 40 godina, te sada na bilo koji način želi da se osveti Jovanoviću, ali i još nekim licima – navodi Spasić.

Činjenice

Pripadnik JSO tvrdio da je Jovanović više puta išao u Šilerovu ulicu, gde je živeo Dušan Spasojević;

Tvrdilo se i da je Jovanović posećivao Spasojevića u pritvoru;

Čeda se, kako se moglo čuti na sudu, kupao u bazenu u Šilerovoj i prisustvovao žurkama;

Aleksandar Simović je na sudu tvrdio i da je Čeda od Spasojevića uzimao milione evra;

Jovanović se navodno više puta od 2000. susretao s Legijom;

Legija je na sudu rekao da Jovanovića zna od 2000. i da su se javljali jedan drugom kada se vide;

Jovanović je ovih dana rekao: „Ako Legija može iz zatvora da drži konferencije ili da daje intervjue, zašto ne može da naručuje ubistva“;

Lider LDP više godina ima državno obezbeđenje…

Izvor: dnevnizurnal

 

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram