Predškolci na manifestaciji oduševili Kragujevčane „Rastimo uz ples“

Na Stadionu Čika Dača u okviru manifestacije „Rastimo uz ples“ u organizaciji Predškolske ustanove „Đurđevdan“, Dečije plesne asocijacije Srbije pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, u bojama svog vrtića plesalo je 800 predškolaca sa vaspitačima i roditeljima.

Reč je o projektu Dečije plesne asocijacije koja je 2011. godine počela sa realizacijom manifestacije „Rastimo uz ples“ kojom mališani plesom povezuju zemlje regiona i region sa svetom. Manifestacija je iz godine u godinu rasla a juče su, na Stadionu Čika Dača plesom i igrom mališani iz vrtića Predškolske ustanove „Đurđevdan“ i grad Kragujevac pridružili zemljama regiona.

Pozdravljajući organizatore, roditelje, vaspitače i predškolce, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada je istakao da najmlađi sugrađani svetu šalju najlepšu sliku i poruku iz Kragujevca. Vaspitači „Đurđevdana“ prepoznali su značaj manifestacije „Rastimo zajedno“, podržali njen razvoj i uspeli da je dovedu u Kragujevac. Danas, sa svojim roditeljima i vaspitačima predškolci plešu sa vršnjacima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Brčko disktriktu i Makedoniji i svoj grad pridružuju regionu i svetu – rekao je predsednik Skupštine, Petrašinović i predškolcima poželeo da im godine provedene u vrtiću i ova manifestacija ostanu u najlepšem sećanju ali i srećno predstojeće školovanje.

Manifestacija „Rastimo uz ples“ prepoznaje snagu plesa u povezivanju dece i odraslih, a zaposleni u PU „Đurđevdan“ su svojom željom, kreativnošću i upornošću uspeli da je dovedu u Kragujevac. Prema rečima direktorke Sanje Jakovljević, vaspitači predškolskih grupa sa decom i roditeljima vežbali su od oktobra prošle godine. Čestitajući devojčicama i dečacima, glavnim nosiocima čitave manifestacije, roditeljima koji su podržali i istrajali u svemu i zajedno sa vaspitačima bili partneri svojoj deci, direktorka ustanove se zahvalila Gradu i ostalim institucijama i organizacijama koje su pomogle u realizaciji manifestacije međunarodnog karaktera koja se prvi put održala u Kragujevcu. Kroz 800 osmeha i plesnih koraka naših predškolaca iz „Nevena“, „Kolibrija“, „Čuperka“, „Zeke“, „Bubamare“ i „Cicibana“ i 14 muzičkih numera, najmlađi Kragujevčani izveli su pažljivo pripremljene koreografije a istovremeno su postali i promoteri zdravih stilova života bitnih za pravilan rast i razvoj – rekla je direktorka Sanja Jakovljević.

Na stadionu Čika Dača oko 800 predškolaca u bojama svog vrtića sa vaspitačima i roditeljima izvodilo je 13 plesova poznatih pesama i ritmova šireći pozitivnu energiju, kreativnost i radost. Jedan ples su izveli sa roditeljima a poslednja koreografijaje sačuvana samo za vaspitače Ustanove.

Izvor: Kragujevac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link