KONAČNO Stigli rezultati veštačenja smrti malog Radenka

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Osnovno javno tužilaštvo u Loznici dobilo je nalaz i mišljenje veštaka o smrti dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka, koji je preminuo 8. oktobra prošle godine od sepse, nastale posle preloma ruke.

Ipak, detalji za sada ne mogu biti iznošeni u javnost. Kako je potvrdio Zoran Nestorović, vršilac funkcije javnog tužioca, dokumentacija će biti dostavljena osumnjičenom, njegovom braniocu, i oštećenim, odnosno dečakovoj porodici.

– Oni će imati rok da se izjasne imaju li primedbe na taj nalaz i mišljenje veštaka i nakon toga, ako ih bude, tužilaštvo će videti u kom pravcu će ići dalja procedura. I da li će biti potrebe za dopunom ili neće – kaže Nestorović i dodaje da za sada druge pojedinosti iz nalaza ne mogu da daju.

On očekuje da će nalazi već danas biti poslati obema stranama, a da je rok za primedbe od osam do 15 dana. Posle toga, tužilaštvo će doneti odluku da li treba raditi dopunu.

Iako je zahtev za veštačenje dokumentacije prikupljene u istražnom postupku poslat još krajem januara, rezultati su stigli tek posle nedavne urgencije poslate sudsko-medicinskom odboru Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji je bio nadležan za postupak veštačenja.

Podsećamo da se mali Radenko povredio 2. oktobra, posle pada, a u Opštoj bolnici u Loznici dijagnostikovan je prelom ruke. Povredu je sanirao ortoped dr Dobrivoje Bojanić a zbog komplikacija, dečak je posle tri dana hitno prebačen u Institut za majku i dete u Beogradu, gde su lekari narednih dana pokušavali da mu spasu ruku, a posle i život.

Mali Radenko preminuo je 8. oktobra usled gasne gangrene, a Ministarstvo zdravlja podnelo je krivičnu prijavu protiv dr Bojanića, zbog neadekvatno pružene medicinske nege.

Izvor: ALO

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram