AERODROM na 40 minuta vožnje od Kragujevca

Sa Aerodroma „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva poletaće avioni lou kost kompanija, plan je novosnovanog preduzeća „Aerodromi Srbije“.

Iako još nije poznato kojim intenzitetom će se odvijati avio-saobraćaj, u početku bi sigurne linije bile do Ciriha, Beča ili Minhena, a tokom leta bile bi uvedene i linije za Atinu, Solun, Istanbul i Tivat. Koja od lou kost kompanija će poletati i sletati na aerodrom „Morava“ u Lađevcima, nove su teme koje interesuju stanovnike centralne i zapadne Srbije, jer bi oni upravo u najvećem broju i bili putnici koji bi sa ovog aerodroma poletali.

Da li će to možda biti „Wizz air“, ili „Easy jet“, koji trenutno lete sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ ili možda „Ryan air“, koji bi mogao da se pojavi? Ono što je zajedničko za sve njih je da su avionske karte za destinacije u Evropi skoro približne i da za 20 do 30 evra možete sa osnovnim prtljagom otputovati u bilo koji grad u Evropi.

Jedan od boljih primera jeftinih letova je „Ryan air“. Recimo, let njihovom kompanijom iz Podgorice do Londona, sa rezervacijom mesec dana unapred, standardnom klasom, košta 20 evra.

– Ako se uporede lou kost i avio kompanije, cene karata se dosta razlikuju. Recimo, povratna karta „Er Srbijom“ na relaciji Beograd – Pariz košta 30.500, dok je „Wizz air“ 11.300 dinara plus oko 2.400 dinara po pravcu ako imate prtljag do 23 kliograma – kaže za „Blic“, Jelena Ilić iz „Aerotravela“. N. Božović

 

Izvor:Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link