A NAŠI LJUDE SEDE NA BIORU! Glumac STIVEN SIGAL dobija posao u VOJSCI SRBIJE!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

U  Specijalnoj brigadi VS nema zaposlenih instruktora borilačkih veština, pa se kadrovi koji će izvoditi obuku biraju kroz proceduru javnih nabavki.

 

Traže se dva majstora realnog aikida sa crnim pojasom šesti dan, koji bi u svakom trenutku trebalo da budu na raspolaganju Specijalnoj brigadi Vojske Srbije, piše između ostalog u tenderu Vojske Srbije, koji je prenela “Politika”.

Ovi instruktori moraju da imaju sertifikat za rad u skladu sa programom Ljube Vračarevića, a potrebno je da prođu bezbednosne provere kako bi mogli da drže časove u vojnom objektu, tačnije u kasarni “Rastko Petrović” u Pančevu, gde je sedište Specijalne brigade.

Ljubomir Vračarević postao je majstor aikidoa 1971. godine, ali je, poštujući dostignuća japanskih majstora, izgradio svoj stil primeren mentalitetu, konstituciji i tradiciji ljudi podneblja sa kog potiče, navodi se na sajtu “Vikipedije” i dodaje da je dugi niz godina radio sa policijom i specijalnim jedinicama vojske.

Postao je poznat i u svetu jer je obučavao jedinice policije, vojske, službe obezbeđenja, kao i telohranitelje više svetskih državnika državnika.

S druge strane, još jedan poznati aikido majstor pominjao se nedavno kao mogući trener našim specijalnim jedinicama.

Radi se o holivudskom glumcu Stivenu Sigalu, koji je boravio u Beogradu krajem 2015. On je tada izjavio da nije dobio zvaničan poziv iz Srbije da obučava naše specijane jedinice, ali da bi, ako bi ga dobio, to odmah prihvatio.

Izvor: Alo

 

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram